Timișoara: Sute de persoane, evacuate după un incendiu izbucnit în subsolul unei hale de producţie automotive

Timișoara: Sute de persoane, evacuate după un incendiu izbucnit în subsolul unei hale de producţie automotive

Un incendiu a izbucnit, miercuri, în subsolul unei hale de producţie şi depozitare (Siemens) de produse finite automotive din Timişoara. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale. Peste 300 de persoane s-au autoevacuat și alte peste 300, dintr-o hală alăturată, au fost evacuate preventiv.

Incendiu în subsolul unei hale de producţie din Timișoara

Incendiul a fost anunțat prin apel la 112. A fost alertat Detaşamentul 1 şi 2 Timişoara, iar la fața locului au ajuns trei autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi autoscara S42 din cadrul Detaşamentului 2, informează Agerpres.

„Din primele informaţii, s-au autoevacuat 334 de persoane. De asemenea, preventiv au fost evacuate încă 306 persoane dintr-o hală alăturată.

Evenimentul este în dinamică. Au fost cerute în sprijin ventilatoare, autospeciala CBRN, autospeciala de stingere Cobra. La faţa locului sunt trei ofiţeri şi 24 de subofiţeri. Pentru coordonarea intervenţiei a fost activată grupa operativă”, a declarat Elena Megherea, purtătoarea de cuvânt a ISU Timiş.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)