Timișorenii au mai stat o noapte în frig, după ce înțelegerea cu furnizorul de gaz a căzut în ultimul moment

Timișorenii au mai stat o noapte în frig, după ce înțelegerea cu furnizorul de gaz a căzut în ultimul moment
Foto: Dominic Fritz / Facebook

Timișorenii continuă să tremure de frig, după ce soluția anunțată în cursul zilei de miercuri și care viza furnizarea temporară de gaze a picat în ultimul moment.

Înțelegerea cu furnizorul de gaze a picat în ultimul moment

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune, într-o postare pe Facebook, că s-a încercat până la miezul nopții conectarea, astfel încât oamenii să aibă căldură, dar fără succes. El promite că astăzi va fi finalizată procedura și timișorenii vor avea căldură așa cum a promis – noaptea cetățenii și non-stop spitalele.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract.

Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public”, se arată în postarea primarului Fritz.

„Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat.

Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura.

Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, mai sune primarul Timișoarei.

Timișoara, fără apă caldă și căldură

Începând de marți,  Colterm nu are o companie care să să furnizeze gaze naturale, motiv pentru care timișorenii tremură de frig. Primarul Dominic Fritz a precizat că majoritatea companiilor spun că nu au cantitățile necesare pentru a furniza constant gaze:

“Sunt câteva companii care au spus că pot să furnizeze prin sistem de plată în avans și ei la rândul lor încearcă să cumpere gazul pe care îl găsesc pe piață și să ni-l furnizeze nouă. Dar la prețurile actuale, de câteva milioane de lei pe zi, nu avem cum să dăm aceste sume și să semnăm contractul.

Asta înseamnă că în Timisoara în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, mai rău, spitalele vor rămâne fara căldură și apă caldă. Situatia este, din fericire, mai buna la Spitalul Victor Babes, care are o centrala proprie, la fel și la Maternitatea Odobescu, care are o centrală care se va porni”