Titus Corlăţean: Au fost "presiuni şi atacuri" pentru a avansa propuneri pentru procuror general și șefia DNA dorite de Băsescu

Titus Corlăţean: Au fost "presiuni şi atacuri" pentru a avansa propuneri pentru procuror general și șefia DNA dorite de Băsescu

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, i-a invitat pentru toţi procurorii care îndeplinesc criteriile pentru a ocupa postul de procuror general şi şef al DNA să îşi depună candidatura în acest sens la minister, adăugând că au fost „presiuni şi atacuri” pentru a avansa propuneri dorite de Băsescu.

El a precizat că viitorii candidaţi trebuie să îndeplinească criteriile de integritate, independenţă şi profesionalism şi să prezinte şi un proiect de management profesional.

„Lansez în mod public această invitaţie pentru ca toţi procurorii, răspunzând acestor criterii şi exigenţe înalte, să prezinte la Ministerul Justiţiei candidatura şi proiectul de management profesional care să poată fi evaluate de ministrul Justiţiei înainte de a lua o decizie privind nominalizarea. Au existat în aceste săptămâni, există şi cu siguranţă vor mai exista foarte multe atacuri, presiuni, provocări şi manipulări care să mă forţeze să fac propunerile dorite de Traian Băsescu. Reafirm că voi respecta criteriile şi procedura legală”, a spus Corlăţean, după ce Comisia Europeană a prezentat raportul MCV pentru România.

Ministrul a asigurat că va respecta toate criteriile legate de legislaţie şi termenul de avansare a numirilor pentru postul de procuror general şi şef al Direciei Naţionale Anticorupţie (DNA), precizând că aceste propuneri vor fi discutate inclusiv în Consiliul Superior al Magistraturii.