Toate școlile și liceele din Sectorul 4 vor fi păzite de agenți de poliție instruiți să intervină în cazuri de urgență

Anul școlar 2020 – 2021 va începe la data de 14 septembrie, iar cei aproixmativ 40 de mii de elevi care vor reveni la cursuri în unitățile de învățământ din Sectorul 4 se vor bucura de condiții de maximă siguranță.

Pentru al treilea an consecutiv, școlile și liceele din Sectorul 4 vor fi supravegheate în permanență de Patrula Școlară, o structură specială, formată din ageți ai Poliției Locale. Aceasta se va ocupa exclusiv de siguranța copiilor.

Patrula Școlară îi supraveghează pe elevii din Sectorul 4

Structura este formată din 30 de echipaje de poliție, însemnând 76 de agenți de securitate ce au în dotare 38 de mașini, după cum se arată într-un comunicate de presă:

Pentru al treilea an consecutiv, școlile și liceele din Sectorul 4 vor fi supravegheate în permanență de Patrula Școlară, o structură specială, formată din agenți ai Poliției Locale, care se vor ocupa exclusiv de siguranța copiilor, atât în timpul orelor de curs cât și după terminarea acestora. Mai mult, având în vedere contextul epidemiologic în care va începe noul an școlar, polițiștii locali au fost deja intruiți să intervină și în cazuri de urgență.

Pentru aceasta, peste 30 de echipaje de poliție, însemnând 76 de agenți de securitate, având în dotare 38 de mașini, inscripționate cu însemnele Poliției Locale cât și cu cele specifice Patrulei Școlare, vor acționa in permanență, în fiecare zi, în perimetrul celor 41 de școli și licee din sector, în timpul orelor de curs si după terminarea lor, pentru monitorizarea și supravegherea activităților desfășurate în curtea și în zona adiacentă a unităților de învățământ și implicit, pentru luarea unor măsuri de urgență, în cazul producerii unor situații deosebite, care ar putea pune în pericol sănătatea elevilor și a cadrelor didactice.

Mai mult, echipajele de poliție vor interveni pentru respectarea regulilor de circulație și evitarea accidentelor în apropierea școlilor și liceelor, pentru înlăturarea, acolo unde este cazul, a comerțului stradal neautorizat din apropierea unitaților de învațamânt, pentru păstrarea curațeniei, și foarte important, pentru păstrarea unei distanțe corespunzatoare și evitarea aglomerării, ca măsură de prevenire a răspândirii îmbolnăvirii cu COVID-19.

Cuvântul cel mai important al acestei perioade este siguranța și, tocmai de aceea Sectorul 4, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Direcția de Sănătate Publică, s-a străduit să pună la punct toate lucrurile, astfel încât începerea anului școlar să aibă loc în condiții de siguranță. Ca atare, la nivelul Sectorului 4, toții copii din clasele 0 – 4 vor putea să meargă în totalitate la școală, Sectorul 4 asigurând tot ceea ce este necesar desfașurării procesului didactic. Avem kit sanitar pentru fiecare clasă, avem măști pentru toți copiii, avem dezinfectanți, separatoare din plexiglas pe pupitre. Mai mult, toate școlile din Sectorul 4 au un abonament la internet, iar în zilele următoare, vom continua să montăm camere web și să suplimentăm puterea internetului, acolo unde 3ste cazul. Totodată, din punct de vedere al siguranței școlii și al accesului în unitățile de învățământ, suntem în al treilea an de funcționare a unei structuri a Poliției Locale, deosebit de importante, și anume Patrula Școlară. Și în acest an, cele 41 de unități de învățământ vor avea patrule în interiorul școlii, iar în exterior, alte patrule vor asigura inclusiv traversarea elevilor, acolo undee ste cazul. Împreună cu cadrele didactice, aceste patrule vor asigura distanțarea fizică, în acest context în care ne aflăm și în care părinții, copiii, cadrele didactice și autoritățile trebuie să funcționeze ca o echipă.”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Potrivit datelor Poliției Capitalei, pentru perioada 2015-2020, scolile din Sectorul 4 au fost în topul celor mai sigure unități de învățământ din Bucuresti, fapt ce se datorează, în mare măsură, și celor peste 10.000 de misiuni specifice, pe care Patrula Școlară le are la activ în cei doi ani de la înființare.