Tone de carne expirată de trei ani au fost găsite în Costinești. Angajații terasei s-au baricadat, a fost nevoie de intervenția mascaților și trupelor Antitero

Tone de carne expirată de trei ani au fost găsite în Costinești. Angajații terasei s-au baricadat, a fost nevoie de intervenția mascaților și trupelor Antitero
una dintre cele mai mari terase din Costinești riscă să fie închisă definitiv după ce peste 3 tone de carne au fost retrase şi distruse, sursă foto: captură TV

Autorităţile au organizat un adevărat „desant” pe litoralul românesc, în cel mai aglomerat weekend de la începutul sezonului estival. Peste 230.000 de turişti sunt în acest sfârşit de săptămână pe malul mării.

A fost nevoie ca mascaţii şi trupele Antitero să intervină în forţă

Unul dintre cele mai ample controale din ultimii ani a început sâmbătă, la ora 17:30. Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit tone de carne şi alte produse expirate de trei ani, în urma unui amplu control realizat la Costineşti şi care a vizat un singur operator economic, care are mai multe puncte de lucru în staţiune.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat, duminică, pentru News.ro că în activitatea sa de cinci ani de comisar ANPC nu a mai întâlnit vreodată nereguli de un asemenea nivel.

Foto: Facebook @ ANPC

Au fost percheziționate şi controlate 5 locații din stațiunea Tineretului, printre care și cea mai mare și cunoscută discotecă de pe litoral.

Controalele au fost efectuate de reprezentanţi ai Gărzii Financiare, ITM şi ANPC. Aceştia au fost însoţiţi de jandarmi şi poliţişti.

O situaţie delicată a fost întâlnită de oamenii legii la Discoteca Tineretului, acolo unde proprietarii nu au vrut să deschidă uşile locaţiei pentru control.

Poliţiştii au tăiat lanţurile cu un cleşte şi au intrat cu mandat de percheziţie. Din pricina faptului că spiritele s-au încins rapid au fost chemaţi în ajutor luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Constanţa, dar şi trupele Antitero.

Vă reamintim, una dintre cele mai mari terase din Costinești riscă să fie închisă definitiv după ce peste 3 tone de carne au fost retrase şi distruse pentru că nu aveau etichetă sau era vorba de carne expirată.

Urmăriți B1TV.ro și pe