Toni Teau, explicații despre bonusurile Transelectrica: Nu au fost încă acordate. Criteriul de performanță este luat în calcul (VIDEO)

Toni Teau, explicații despre bonusurile Transelectrica: Nu au fost încă acordate. Criteriul de performanță este luat în calcul (VIDEO)
Foto: B1 TV

Toni Teau a afirmat că bonusurile de la Transelectrica, desprec are s-a vorbit în ediția de luni a emisiunii ”X-Press”, nu au fost în că acordate, iar indicatorul performanță ar sta la baza acestor sume de bani.

Șefii de la Transelectrica, acolo unde statul este majoritar, au prime de milioane de euro. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii ”X-Press” difuzată la B1 TV și moderată de către Sabin Orcan.

Primele uriașe au fost acordate în urma unei hotărâri  a Adunării Generale a Acționarilor din 23 martie 2015. Bonusurile anuale atingeau sume cuprinse între 26.000 și 180.000 de euro. (Detalii AICI)

”Aceste bonusuri nu s-au acordat, niciun leu. Într-adevăr, s-au acordat niște bonusuri pentru anul 2013, dar sumele sunt mici și se poate vedea pe site”, a declarat șeful Transelectrica.

”Am intrat la managementul companiei la 30 mai 2013. Eu dacă aș fi spor decizional aș face un salariu pentru parlamentari, guvernanță, președinte, foarte mare. Tocmai acolo este anomalia”, a mai spus acesta.

Transelctrica este o societate cu monopol natural, potrivit lui Teau.

Întrebat dacă a tăiat de la investiții pentru acordarea acestor bonusuri, Toni Teau a negat.

”Cine spune că cheltuiala cu investiții înseamnă cheltuială, trebuie să pună mâna pe economie. În cash flow, in plusurile de numerar se aplică indicatorul acesta de capex, de cheltuieli de investiții, sub forma amortizării, amortizare care la Transelectrica durează 5 ani”, a argumentat Toni Teau.

”5.500 e un salariu brut la răspunderea pe care o am în Transelectrica se justifică mult mai mult de atât. Nu știți prin ce clipe am trecut”, a mai precizat directorul Transelectrica.

Acesta a adus ca exemplu situația în care linia București Sud a fost indisponibilă și exista riscul blocării sistemului.

Toni Teau a mai precizat că i se pare normal să aibă un salariu decent bazat pe criteriul de performanță.

”Sunt șapte membri ai Consiliui, nu doar Radu Cernov. Mai departe știți cine aprobă remunerațiile? Tot Consiliul de Supraveghere”, a afirmat Teau.

Acesta a mai spus că ultima mărire a salariilor cu 7,6% a muncitorilor de la Transelectrica a fost în iulie 2014.

”Evaluarea unui post, nu a unei persoane se face după alte principii, dupa competență după responsabilitate. Pentru mine o face evaluare de contract”, a conshis acesta.

Toni Teau, explicații despre bonusurile Transelectrica: Nu au fost încă acordate. Criteriul de performanță este luat în calcul

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)