Top cele mai frumoase plaje sălbatice din România

Top cele mai frumoase plaje sălbatice din România
Sursa foto: Piabay

Deși în sezonul estival românii se îndreaptă cu sutele de mii către plajele celebre de la Marea Neagră, puțini știu că în România există multe alte alternative, în special pentru cei care vor să aibă parte de liniște și de cât mai puțină aglomerație.

Pe meleagurile autohtone există câteva plaje superbe, neamenajate, unde poți auzi valurile mării fără să fii deranjat de ceilalți turiști.

Plaja Gostinu

La Gostinu, în apropiere de Giurgiu, va aşteaptă o plajă mare cu nisip fin, iar intrarea în apele Dunării e domoală, aşa că mulţi vin să se scalde în fluviu.

De la Bucureşti până la Gostinu sunt doar 70 de kilometri, care se fac cam într-o ora. Odată ajunşi în localitate, părăsiţi drumul principal şi luaţi-o la dreapta peste dig.

În doar câteva minute ajungeţi pe plaja de la malul Dunării.

Plaja Doaga

Plaja privata de la Doaga este un loc de agrement intrat de mult in obisnuinta tecucenilor si vrancenilor si corespunde in mare masura conditiilor de scaldat. Exista zona special amenajata pentru imbaiere si pentru plaja pe nisip.

În zonă, se află un camping pentru corturi și câteva locuri în care se poate servi masa.  În apele lacului, se pot face scufundări.

Plaja 23 August

Mai putin cunoscuta plaja 23 August este situata intre statiunile Olimp si Costinesti.

Aici nu se poate vorbi practic de turism, pentru ca plaja este in mare parte salbatica, neamenajata, nu exista hoteluri sau infrastructura pentru practicarea in conditii confortabile a turismului. Dar aceste lucruri insa nu sperie turistii dornici de liniste si relaxare.

Plaja Periboina

Plaja Periboina este una din cele mai frumoase zone ale litoralului salbatic al Deltei Dunarii. Este locul unde apele Lacului Sinoe intalnesc Marea Neagra. Aici se gaseste si o mica asezare pescareasca.

Există în judeţul Constanţa o zonă cu peisaje superbe, un loc în care te poţi destinde doar ascultând valurile ce se sparg de ţărmul mării, dar totodată o zonă poate prea puţin cunoscută de turişti şi nu foarte promovată. Incursiunea pe acest drum poate sălbatic, dar de o frumuseţe rar întâlnită, începe pe plaja de la Vadu, străbate Rezervaţia Naturală a Biosferei Delta Dunării şi se opreşte în Periboina, una dintre cele două canale naturale prin care lacul Sinoe comunică cu Marea Neagră.

Plaja Perișor

Situată la confluenţa Deltei Dunării cu Marea Neagră, în judeţul Tulcea, la 30 de kilometri de localitatea Dunavăţul de Jos şi la 25 de kilometri de Gura Portiţei, plaja Perişor este ascunsă de avalanşa de turişti care au ocupat celelalte plaje sălbatice: Corbu, Vadu, Tuzla.

Plaja Sulina

Situata la aproximativ 3km de orasul Sulina, poti ajunge pe jos in 20-30 de minute, sau cu maxi-taxi, pe un drum ce seamana cu un drum prin preerie. Nisipul este fin, apa marii este mica ca adancime pana in larg si este foarte limpede, lipsita de alge.

Plaja Sulina, este o zona de importanta ecologica, aici se dezvolta volbura de nisip, o planta de pe lista rosie a speciilor protejate.
Se ajunge cu un mijloc de transport naval din Tulcea pana in localitatea Sulina si apoi la picior sau cu maxi-taxi pana la plaja.

Plaja Tuzla

La doar 30 de kilometri de agitaţia şi aglomeraţia din Constanţa, pe plaja din Tuzla, singurul zgomot care se aude este cel al valurilor. În ultimii ani, tot mai mulţi turişti vin aici să profite de linişte.

Turiştii se pot caza la localnici, dar cei mai mulţi vin cu cortul.

Plajele Corbu și Vadu

Plajele de la Vadu şi Corbu sunt recunoscute pentru frumuseţea lor sălbatică, nisipul curat şi apa neobişnuit de limpede.

Reprezentanții Administrației au precizat că zonele costiere naturale aparțin Rezervației Biosferei Delta Dunării și au statut de „Sit Natură 2000″ incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial.

„Vizitatorii trebuie să dea dovadă de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare, expuse pe panourile aflate în zona”, au transmis reprezentanții ARBDD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:59 - Starea sănătății lui Bruce Willis se deteriorează rapid, familia actorului speră la un miracol de Crăciun
15:53 - Eugen Tomac: E cea mai mare umilință la care suntem supuși în calitate de stat UE. Poate acum vor înțelege Parlamentul, Guvernul și Președintele că relația cu UE nu se rezumă doar la subvenții și drept de muncă în alte state
15:36 - S-a votat! Croația va intra în Schengen începând cu 1.1.2023
15:34 - A sfidat toate regulile de circulație: comportamentul haotic în trafic al unui șofer din județul Hargita i-a îngrozit pe toți
15:28 - Ligia Deca, după ce a aflat că bugetul ministerului pe care-l conduce e la un minim istoric de 2,1%: E acoperitor pentru funcționarea normală. În 2013 spunea că 6% din PIB pentru Educație e singura șansă pentru o democrație funcțională
15:24 - Austria și Olanda au blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, la votul decisiv din JAI
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)