Tradiția îmbrâncelilor la agheasmă a continuat și în 2016. Mii de oameni și-au împărțit coate cu dărnicie pentru sticlele cu apă sfinţită (VIDEO)

Tradiția îmbrâncelilor la agheasmă a continuat și în 2016. Mii de oameni și-au împărțit coate cu dărnicie pentru sticlele cu apă sfinţită (VIDEO)

Sfântul buluc la ageasmă nu a ieșit nici în acest an din tipare. S-a lăsat cu nervi mulţi şi s-au împărţit coate cu dărnicie astăzi, de Bobotează, în special în Sibiu și Iaşi, informează B1 TV. Totul, pentru sticlele cu apă sfinţită. Sute de oameni s-au împins ca să ajungă primii la butoaie. Nu a contat că li s-a spus în repetate rânduri că este apă pentru toată lumea. Îmbulzeala a fost cuvântul de ordine în multe locuri din ţară. 12.000 de litri de agheasmă şi o cruce au fost pregătite pentru credincioşi și în curtea de pe dealul Mitropoliei.

Puhoi de oameni s-au adunat în centrul Sibiului de Bobotează. Peste 3.000 de oameni au aşteptat în frig, în Piaţa Mare, acolo unde mii de recipiente cu apă sfinţită au fost pregătite pentru a fi oferite credincioşilor. Odată ce au curs minutele de aşteptare, a pierit şi răbdarea enoriaşilor.

Aceeaşi nerăbdare a oamenilor de a prinde cât mai repede o sticlă cu agheasmă a fost şi la Iaşi, unde 2.500 de credincioşi s-au îmbulzit fără să ţină cont că printre cei pe care îi îmbrâncesc sunt chiar şi preoţi.

Tradiția îmbrâncelilor la agheasmă a continuat și în 2016

#DIRECT_ONE_la3umx#

Nici enoriaşii din Timişoara nu s-au dovedit a fi prea liniștiți cât au stat la cozi. Mulţi dintre cei prezenţi în Catedrala Mitropolitană, în aşteptarea apei sfinţite, au uitat să îşi închidă telefoanele mobile. Astfel că preotul a fost nevoit să facă de mai multe ori mici pauze până când a răbufnit: ”Să dea Dumnezeu să fi fost telefonul acela de sus, dar mi-e frică că nu era de sus”.

În Capitală, mii de credincioşi au urcat Dealul Patriarhiei, înfruntând frigul și ploaia, pentru a lua agheasmă. Ei spun că merită efortul, fiindcă apa sfinţită, băută în fiecare dimineață pe stomacul gol, îi va ajuta să fie sănătoși și să le meargă bine tot anul.

Tags: