Tragedie ecologică: ARDE REZERVAȚIA din Muntele Vulcan. Se intervine cu un avion SPARTAN

Tragedie ecologică: ARDE REZERVAȚIA din Muntele Vulcan. Se intervine cu un avion SPARTAN

UPDATE:Ministerul Apărării a anunțat, printr-un comunicat de presă trimiterea unei aeronaveC-27 J Spartan pentru a ajuta în stingerea incendiului.

„O aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, din dotarea Forțelor Aeriene Române, a decolat astăzi, 23 octombrie, pentru a interveni în sprijinul forțelor de intervenție ale ISU Alba, care acționează împotriva unui incendiu din zona Buceș, munții Vulcan, la limita dintre județele Alba și Hunedoara.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu, locotenent-comandorul Romeo Gîrz și maiștrii militari Maftei Țebrean și Gabriel Stancu”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Stare de urgență îm Alba unde pompierii intervin miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în zona Buceș – Vulcan, arată alba24.ro. Pentru lichidarea focului care a cuprins mai multe hectare de pădure a fost trimis și un avion Spartan.

S-A TERMINAT! FINAL TRIST PENTRU SILVIU PRIGOANĂ! DIN PĂCATE A PIERDUT LUPTA! ADRIANA BAHMUŢEANU, ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Pompierii de la ISU Alba acționează de ora 08.00 cu un ofițer, 11 subofițeri, două autospeciale de intervenție cu capacitate mărită de trecere, împreună cu angajații de la Ocolul Silvic Abrud, SVSU Abrud și SVSU Ciuruleasa pentru stingerea unui incendiu de pădure/litieră în munții Vulcan (zona Buceș-Vulcan).

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, în zonă a fost trimis și un avion Spartan. De asemenea, pentru coordonarea acțiunilor de intervenție din teren se deplasează la fața locului, Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai și Inspectorul Șef, Lt.col. de la ISU Alba, Costea Ovidiu, arată sursa citată.

NU ESTE O GLUMĂ! MOGA S-A ÎNSURAT CU MARIA CIOBANU! ”SUNT CEL MAI FERICIT OM DE PE PLANETĂ”

Conform datelor furnizate, în județul Alba sunt afectate trei hectare de pădure.

Potrivit ISU Alba, incendiul a izbucnit pe teritoriul județului Hunedoara marți, 22 octombrie, iar în prezent se acționează cu forțe de la ISU Hunedoara în județul Hunedoara și cu forțele mai sus amintite în județul Alba.

LACRIMI AMARE ÎN TEATRUL ROMÂNESC! BIETUL FLORIN PIERSIC! FIUL SĂU A FĂCUT ANUNȚUL ȘOCANT

Potrivit ISU Hunedoara, incendiul de pădure se manifestă pe aproximativ 5 hectare de lăstăriș și doborâturi dintr-o pădure de foioase și rășinoase. Pompierii au ajuns la locul în care se dezvoltă incendiul după mai multe zeci de minute de mers pe jos prin zona împădurită.

A fost necesară survolarea zonei afectate de incendiu cu un avion al Aeroclubului Săulești, iar în urma intervenției s-a constatat că arderea se manifestă pe aproximativ 15 hectare de pădure de foioase și rășinoase.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe