Decesul celor 3 pacienți de la spitalul ”Victor Babeș”, anchetat. Surse: Se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă. Marţi ar urma să fie audiate cadre medicale

Decesul celor 3 pacienți de la spitalul ”Victor Babeș”, anchetat. Surse: Se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă. Marţi ar urma să fie audiate cadre medicale
Foto: Inquam Photos / George Călin

Polițiștii și procurorii au deschis o anchetă după moartea a trei pacienți COVID-19 în unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul ”Victor Babeş”. Trupurile neînsuflețite urmează să fie transportate la INML în vederea efectuării necropsiei.

UPDATE, 12 aprilie, ora 22.11: În acest moment se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă, susțin surse din anchetă, citate de News.ro.În această seară ar putea fi audiaţi reprezentanţii fiermei care a furnizat ventilatoarele, iar marţi personalul medical, mai afirmă aceleași surse. Acum se fac cercetări la fața locului, TIR-ul ATI urmând să fie sigilat.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Anchetă după decesul a 3 pacienți la TIR-ul ATI de la spitalul ”Victor Babeș”

„Astăzi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unităţii de parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienţi, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din sectorul 3”, a transmis Poliţia Capitalei.

În comunicat se mai arată că, în acest caz, cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul.

Amintim că, luni seară, trei pacienți COVID au murit din cauza unei defecțiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la spitalul ”Victor Babeş”. Cinci pacienţi au fost transferaţi: unul a ajuns într-o altă secție a spitalului, iar ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca, a transmis Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătații, Vlad Voiculescu, a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.