Traian Băsescu, audiat în instanţă în procesul cu Mugurel Surupăceanu

Traian Băsescu, audiat în instanţă în procesul cu Mugurel Surupăceanu
Foto: B1 TV

Preşedintele Traian Băsescu s-a prezentat miercuri, în faţa instanţei de la Judecătoria Sectorului 5 într-un proces pe care îl are cu deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu.

În urmă cu un an, şeful statului l-a dat în judecată pe parlamentar, după ce acesta a acuzat preşedinţia că favorizează consumul de etnobotanice.

Judecătorii au cerut să-l audieze şi pe şeful statului pentru explicaţii suplimentare.

Traian Băsescu s-a prezentat în jurul orei 13:00 la Judecătorie, unde a stat aproximativ o jumătate de oră. Şeful statului a declarat că intenţionează să-i ceară deputatului PSD daune simbolice de 100 de lei.

„Cuvântul rostit de politicieni este atât de lipsit de responsabilitate, încât cred că justiţia ar trebui să facă ceva. Mă interesează prestigiul instituţiilor şi al meu, şi pe urmă banii”, şi-a motivat şeful statului gestul.

Traian Băsescu ajunge la Judecătoria Sectorului 5

La ieşirea din sala de judecată, şeful statului nu a dorit să facă declaraţii pentru presă, motivând că procesul s-a derulat în faţa magistraţilor şi nu doreşte să repete declaraţiile.

El a fost abordat de doi bătrâni veniţi la Judecătoria Sectorului 5 într-un proces, cărora şeful statului le-a urat succes şi toate cele bune.

Traian Băsescu părăseşte instanţa după 30 de minute

 
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)