Traian Băsescu, despre protestele din ultimele zile: O mișcare socială cauzată de măsurile de austeritate

Traian Băsescu, despre protestele din ultimele zile: O mișcare socială cauzată de măsurile de austeritate

Unii dintre tinerii care candidează posturile de consilier de stat la Președinție au participat luni la o întâlnire cu președintele Traian Băsescu, în urma căreia au susținut că acesta le-a vorbit și despre protestele de stradă din ultimele zile, pe care le-ar considera ca fiind o mișcare socială cauzată de măsurile de austeritate.

„A recunoscut că este o mişcare socială datorată măsurilor de austeritate impuse, ca o reflexie a măsurilor de austeritate prelungită. Domnul preşedinte a susţinut că aceste măsuri au fost necesare. Faţă de alte partide care umblau la bani publici pentru a preveni prostestele, alocau sume din ce în ce mai mari, dânsul a zis că pentru a avea un control asupra costurilor şi bugetului doreşte să îndrepte ţara pe o situaţie bună şi nu să se înrăutăţească situaţia prin alocarea de sume nejustificate”, a spus unul dintre candidaţii la postul de consilier de stat la Preşedinţie, citat de Mediafax.

O altă candidată susține că președintele a vorbit despre proteste, referindu-se mai mult la lcururile care au fost făcute și ce urmează să fie făcut.

„Nu a fost un interviu. Să spunem că a fost o prelegere. Ne-a vorbit despre viziunea lui referitor la cum vede România în următorii doi ani. A fost chiar OK. A vorbit un pic şi despre proteste. Sigur că da. Nu a vorbit despre opinia personală a dumnealui. S-a referit mai mult la lucrurile care au fost făcute şi ce urmează să fie făcute. De proteste, exact, nu avea rost să se amintească acum, doar s-a punctat”, a spus o altă candidată, absolventă de Sociologie şi Jurnalism.

Jurnaliștii nu au avut acces la întâlnire, putând lua declarații de la concurenți numai după ce aceasta s-a terminat.

Ultima oră