Traian Băsescu, despre punerea sub urmărire penală a lui Dan Andronic, după dezvăluirile privind alegerile din 2009: A vorbit prea mult și a supărat sistemul (VIDEO)

Traian Băsescu, despre punerea sub urmărire penală a lui Dan Andronic, după dezvăluirile privind alegerile din 2009: A vorbit prea mult și a supărat sistemul (VIDEO)

Dan Andronic a fost chemat marți la DNA și pus sub urmărire penală, după ce a scris că Laura Codruța Kovesi, alături de foștii șefi SRI și câțiva politicieni importanți puneau țara la cale în noaptea alegerilor din 2009, din casa lui Gabriel Oprea.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că Dan Andronic a fost pus sub urmărire penală pentru că ”a supărat sistemul”.

Traian Băsescu, despre punerea sub urmărire penală a lui Dan Andronic, după dezvăluirile despre alegerile din 2009: A vorbit prea mult și a supărat sistemul

#DIRECT_ONE_rzan8e#

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

”A vorbit prea mult și a supărat sistemul, drept pentru care a fost chemat la DNA și pus sub urmărire penală. (…) În măsura în care Dan Andronic a fost un apropiat al lor, s-ar putea să spună mai multe lucruri.

Am susținut public de vreo doi ani că acest sistem există în România, cum există în toate statele civilizate. Singura problemă este dacă sistemul este loial țării și legilor după care funcționează.

O să-i vedeți pe foarte mulți cum înfierează cu mânie proletară că Băsescu a făcut sistemul, dar arătați-mi măcar unul care a avut curaj să pronunțe numele Kovesi sau Coldea. Ăștia sunt cei care dezinformează de regulă. Sistemele sunt osatura statului și trebuie să funcționeze loial față de stat și nu în scopul prezervării puterii lor.

I-am văzut pe vașnicii plini de curaj să rostească Băsescu, că Băsescu nu le poate pune cătușe, în schimb nu pronunță Kovesi sau Coldea. Eu le spun acum că eu cer public că dacă Coldea, Kovesi, Oprea s-au implicat în fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009, să fie arestați.

După o asemenea dezvăluire, în orice stat civilizat, Parchetul general ar fi deschis un dosar. Cum se autosesizează la orice, puteau să se autosesizeze după dezvăluirea lui Dan Andronic.

Autosesizările selective nu sunt corecte, iar eu afirm că alegerile din 2009 au fost fraudate”, a spus fostul șef al statului.

Întrebat dacă are vreo explicație pentru faptul că Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea, George Maior se aflau acasă la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, Băsescu a răspuns: ”Am o singură explicație, le era frică și nu aveau nimic aranjat pentru situația în care nu aș fi câștigat alegerile. Așa, se știau numiți de mine. (…) Pentru a da o oarecare relaxare opoziției din acea vreme, eu am numit la SRI un membru PSD, ceea ce explică legătura foarte strânsă a conducerii SRI cu Dragnea, cu Ponta, cu tenisul, cu șprițurile. În timp ce politicienii țipau că Băsescu arestează primarii sau politicienii, de fapt, lucrurile se tranșau împreună cu doamna Kovesi la T14, șa K2, unde se întâlnea Ghiță din 2010 cu doamna Kovesi.

Când cei care trebuiau să mă informeze erau în cârdășie unii cu alții și își duceau veacul pe unde și-l duceau, cine să mă informeze? A avut câteva tentative Elena Udrea și are șase ani de închisoare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:19 - Anunțul făcut de Alexandru Rafila: „Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni”
09:17 - Românul Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța: „Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerșetor profesionist”
08:59 - Mihai Stoica și Mihai Pintilii ar fi fost înjurați și amenințați de Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o adevărată criză de nervi după înfrângerea cu Farul
08:56 - Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”
08:55 - Alexandru Rafila: Nu ştiu dacă trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau altul
08:41 - Cancelarul Karl Nehammer „a fost umilit” la alegerile din Austria Inferioară, spune Eugen Tomac: „România își va câștiga dreptul furat la 8 decembrie”
08:39 - Weekend cu multă distracție în staţiunile montane din ţară. Zăpadă, săniuș și cozi la telescaun: „Vreme bună, voie bună!”
08:35 - Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. Suma este cu 52,2% mai mică față de despăgubirile plătite de stat în 2021
08:30 - Relația pe care o au Iuliana Marciuc și Adrian Enache cu fiul lor adolescent, David: „Încercăm să trecem împreună printr-o perioadă care nu este foarte ușoară”
08:28 - Cauciucurile care transformă mașina într-un „pericol”. Poliția Română: Nu ne mirăm că șanțul a devenit spațiu de parcare fără voie