Traian Băsescu, după decizia Universității privind plagiatul lui Ponta: „Eu nu sunt academician”

Traian Băsescu, după decizia Universității privind plagiatul lui Ponta: „Eu nu sunt academician”

Întrebat vineri cum comentează decizia Comisiei de etică a Universității București, care a decis că Victor Ponta a plagiat în teza sa de doctorat, președintele suspendat Traian Băsescu nu a dorit să facă declarații, precizând că nu este academician și nu poate să-și spună părerea cu privire la acest subiect.

„Eu nu sunt academician. Trebuie să îi luați în seamă pe cei care se pricep pe tema asta”, a spus Băsescu.

Comisa de etică a Universității București a stabilit, vineri, că teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat, anunță B1 TV. În aceste condiții, rectorul Universității București poate propune retragerea titlului de doctor pentru Victor Ponta, însă membrii Comisiei de etică au precizat că acest lucru se poate realiza doar cu acordul Ministerului Educației, care a dat și avizul în momentul emiterii diplomei de doctorand.

Potrivit deciziei Universității București, Victor Ponta a plagiat nu mai puțin de 115 pagini din teza sa de doctorat. Îndrumătorul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta a fost fostul premier Adrian Năstase, astăzi aflat în pușcărie pentru fapte de corupție.

Vezi AICI mai multe detalii despre decizia Universității.

Vezi AICI reacția premierului cu privire la decizia Universității.

Băsescu nu comentează verdictul Universității

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21782').select();" id="embed_text_21782" />