Traian Băsescu îi îndeamnă pe minerii de la Roșia Montană să iasă din subteran: Cred că ar trebui să merg acolo

Traian Băsescu îi îndeamnă pe minerii de la Roșia Montană să iasă din subteran: Cred că ar trebui să merg acolo

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică după-amiază, după ce a participat la Serbările naţionale de la Ţebea, că ar trebui să meargă la Roşia Montană.

Totodată, șeful statului i-a îndemnat pe mineri să iasă din subteran pentru că nu are niciun rost să stea acolo, ci mai degrabă ar trebui să poarte discuții responsabile.

„Cred că și minerii ar trebui să iasă, e cea mai mare greșeală să stea acolo. Cred că sunt în niște galerii romane. N-are niciun rost să fie acolo, e momentul unei discuții responsabile”, a spus Băsescu.

Peste 5 mii de români din toată ţară sunt așteptați să ajungă la Roșia Montană pentru a fi alături de cei 33 de mineri blocați în subteran şi pentru a-şi arăta susţinerea faţă de proiectul Roşia Montană. Deja s-au adunat 1.500.

O parte dintre ortaci se află în galerie de cinci zile și protestează faţă de decizia politicienilor de a bloca proiectul minier. Ei sunt decişi să nu renunţe până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanţi ai Guvernului. Medicii sunt şi ei prezenţi la faţa locului, şi asta pentru că unii dintre mineri au deja probleme de sănătate. La exploatarea minieră de la Roşia Montană au ajuns locuitori, rude ale acestor mineri, dar şi politicieni, în semn de susţinere.

Minerii de la Roșia Montană, în a 5-a zi de protest în subteran

Embed: