Traian Băsescu, replică pentru Sebastian Ghiță: Cum a fost numită Kovesi la șefia DNA (VIDEO)

Traian Băsescu, replică pentru Sebastian Ghiță: Cum a fost numită Kovesi la șefia DNA (VIDEO)

Traian Băsescu îi dă replica lui Sebastian Ghiţă despre implicarea SRI în desemnarea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA. Fostul președinte a susținut joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că nu a fost influențat în vreun fel de oamenii din servicii și a dat exemplul numirii Alinei Bica la DIICOT, atunci când cei din conducerea SRI s-au opus.

”Povestea cum serviciile au vrut-o pe Kovesi… Eu nu spun că n-or fi vrut-o serviciile. Eu știu că am făcut un singur demers. Nu au avut nimic împotriva lui Kovesi, dimpotrivă, au spus «bună soluție, domnul președinte», cum au spus că sunt împotriva numirii lui Bica. Făcuse lucruri pe care nu le-am crezut și nu le cred nici acum, legate de viața privată”, a spus fostul președinte.

Traian Băsescu a dezvăluit şi cum a ajuns numele Alinei Bica la urechile sale drept propunere pentru şefia DIICOT şi de ce a trimis-o pe Elena Udrea la Victor Ponta.

”Propunerea cu Bica mie mi-a venit de la Ponta, singurul om pe care eu l-am implicat în această negociere. Și o să va dău și explicația de ce a fost Elena Udrea pe care am trimis-o la Ponta. Dintr-un motiv simplu: Victor Viorel Ponta fusese angajat la firma familiei Cocoș ca avocat și aveau o relație, aveau comunicare. Eu am trimis-o cu următorul mesaj: «nu se numește nimic la procurori dacă nu o pun pe Kovesi la DNA»”, a mai declarat Băsescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.