Traian Băsescu, spitalizat de 5 zile: Ce diagnostic a primit fostul președinte și cum evoluează starea sa

Traian Băsescu, spitalizat de 5 zile: Ce diagnostic a primit fostul președinte și cum evoluează starea sa
Foto: Facebook / Traian Băsescu

Traian Băsescu este spitalizat de cinci zile la Spitalul Militar din București. Fostul președinte este tratat pentru gripa A, fiind internat în secția de Boli Infecțioase, potrivit știripesurse.ro.

Starea de sănătate a fostului șef al statului „este stabilă și se îmbunătățește”, conform sursei citate.

Carmen Dorobăț, medic specialist infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, a declarat duminică la Antena 3 că Traian Băsescu a procedat corect să se interneze, din cauza riscului apariției de complicații.

„Gripa A este gripa prezentă cel mai mult la pacienții care vin la noi în această perioadă. Este o gripă care poate lăsa complicații dacă vine pe un teren cu boli cronice sau cu o capacitate scăzută de apărare a organismului și poate lăsa complicații precum pneumonii, bronhopneumonii. E foarte bine că s-a internat dl președinte, astfel de cazuri trebuie urmărite”, a declarat medicul infecționist.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:45 - Facturi mai mici la la gaze și energie electrică. Ministrul Energiei a anunțat cine va plăti mai puțin: „Ne așteptăm la o scădere”
14:43 - Parlamentul European a votat pentru recunoașterea parentalității în întreaga UE, indiferent de modul în care copilul a fost conceput, născut sau de tipul de familie. Susține și crearea unui certificat parental european
14:31 - Cutremur cu magnitudinea 5,2, vineri. Unde a fost resimțit
14:28 - Anunțul apropiaților Casei Regale. Când își va relua Kate Middleton aparițiile publice
14:26 - Sacrificiul pe care l-a făcut Florin Piersic pentru un rol: „Eu am jucat lângă maeștri adevărați. Mi-e jenă să mi se spună ‘maestre’, când știu de la cine am învățat profesia asta”
14:21 - Virgil Bălăceanu, despre un eventual atac iranian asupra Israelului: Mai degrabă putem merge pe un scenariu de folosire a unor proxy. Nu cred că suntem în pragul unui război în Orientul Mijlociu în care Iran devine actorul principal (VIDEO)
14:19 - Câştigătorul marelui premiu la Loto 6/49 şi-a ridicat premiul în valoare de aproape 2 milioane de euro. De cât timp joacă și ce mesaj a transmis tuturor jucătorilor
14:03 - Peste 800 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile de a fi contrafăcute, reținute pe Otopeni
14:01 - Newsweek: 6.100 lei pensie pentru un pensionar la recalculare. Ce indice de corecție a avut și cât a muncit?
14:01 - Studiu: Fructele de mare conțin substanțe chimice veșnice. Ce spun specialiștii despre consumul acestora