Traian Băsescu vs. Gabriela Firea: "Aoleu, decât să mă critice, mai bine îl dau în instanță!" (VIDEO)

Traian Băsescu vs. Gabriela Firea: "Aoleu, decât să mă critice, mai bine îl dau în instanță!" (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit în exclusivitate la B1 TV despre faptul că a scapat de trimiterea în judecată în dosarul în care este cercetat pentru amenințarea Gabrielei Firea.

Parchetul General a comunicat joi dimineață că a infirmat rechizitoriul prin care Traian Băsescu urma să fie trimis în judecată pentru amenințare în ceea ce o privește pe Gabriela Firea. (Detalii AICI)

"Rechizitoriul nu a ajuns la instanță. Eu n-aș vrea să intru într-o dispută, deși știu precis cum a ajuns informația la Antena 3 că a fost trimis în judecată Băsescu, ceea ce era o minciună. Adică la momentul la care procuroarea șefă de secție, acum vreo lună și ceva, i-a cerut procuroareid e caz «Scrie rechizitoriul, îl trimitem!», fără să fi văzut un rechizitoriu prezentat de procuroare. I-a spus: «Gata, dă drumul la rechizitoriu!»", a explicat fostul șef de stat.

Traian Băsescu vs. Gabriela Firea: "Aoleu, decât să mă critice, mai bine îl dau instanță!"

#DIRECT_ONE_4y8vij#

"Procuroarea de caz i-a adus rechizitoriul, șefa de secție l-a confirmat și în virtutea dreptului de control ierarhic pe care îl are procurorul, i-a spus că vrea să îl vadă. L-a văzut și a emis o ordonanță de infirmare, deci nu de scoatere a mea de sub urmărire penală. Procurorul general nu a spus că sunt nevinovat, dar nu al vrea să comentez această ordonanță, eu cred că este ceea ce am vrut și eu să fac, să aduc șefi din provincie, care nu sunt în jocurile inetrne ale instituțiilor din justiție. Doamna de la ÎCCJ, venea de la Galați, Codruța am adus-o procuror general de la Sibiu, am avut acest reflex, oarecum din experiența a ceea ce este prin instituțiile din București", a explicat Traian Băsescu.

"Eu îi sfătuiesc să citească această ordonanță pentru că e o lecție dată de procurorul general. Astfel de abordări trebuie să devină școală. Tot la fel de riguroasă era și Laura Codruța Kovesi când am numit-o procuror general, apoi s-a adaptat sistemului coclit și a preluat interesul politic și de imagine. Sper ca Iohannis să fi avut o mână mai bună pentru puritatea cu care va rămâne procurorul general și după al doilea mandat", a adăugat acesta.

"Cele două doamne au decis să dea la Antena 3 informația înainte de a da rechizitoriul procurorului general forțându-i mâna să să nu se mai uite pe el, să spună «Aoleu, decât să mă critice, mai bine îl în dau instanță!». Dar, se făceau de râs în instanță. Ele nu spun la ce se referă fapta.Sunt procurori care sunt gata să arbitreze, pe penal, jocurile politice", a precizat Băsescu.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)