Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Izvoru Mureșului: Președintele a primit cu lacrimi în ochi un tricolor

Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Izvoru Mureșului: Președintele a primit cu lacrimi în ochi un tricolor

Președintele Traian Băsescu participă joi, la slujba religioasă prilejuită de Hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”, în județul Harghita, la Izvoru Mureșului.

Șeful statului este însoțit de soția sa, Maria Băsescu. Cei doi au fost primiți de maica stareță și au fost conduși în fața preoților pentru a asculta slujba oficiată de către Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, Ioan Selejean.

La ceremonia religioasă sunt prezenţi aproape o mie de oameni, unii dintre ei fiind îmbrăcaţi în costume populare.

La finalul slujbei, Traian și Maria Băsescu au primit câte un tricolor. Președintele a primit cu bucurie cadoul și a susținut un mic discurs. El le-a spus participanţilor cum admira în fiecare dimineaţă, când era pe mare, steagul românesc românesc arborat la catarg.

„Până să fiu om politic, nu am pus foarte mare preţ pe arborarea tricolorului pentru că în mintea mea am crezut că în primul rând tricolorul îl porţi în suflet. Dar 12 ani, îi spuneam la sfinţia sa părintele, în fiecare dimineaţă, la răsăritul soarelui, se ridica la catarg tricolorul. În fiecare seară, la apusul soarelui, de la catarg se cobora tricolorul. Şi în fiecare dimineaţă îmi aduceam aminte de un dascăl de prin Ardeal pe care l-am avut la Academia Navală (…) şi toate orele pe care le aveam cu acest dascăl, şi era în anii ’70, le făceam într-o sală unde era harta României Mari. Şi ne spunea profesorul: «Voi o să umblaţi în jurul lumii cu tricolorul la catarg, dar trebuie să ştiţi care este ţara voastră şi cum arăta atunci când s-a făcut Marea Unire». Era harta României Mari şi cele două lucruri esenţiale, ţara şi steagul, să le port în suflet, le-am învăţat de la un profesor ardelean”, a spus preşedintele după ce a primit drapelul.

Traian Băsescu a primit un tricolor la Izvoru Mureșului

Embed:

De asemenea, în jurul orei 13.00, este anunţată participarea preşedintelui la Cea de-a III-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Patriotic „La Oarba şi la Iernut”, la Oarba de Mureș, judeţul Mureș.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis joi un mesaj cu prilejul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului” și Zilei Marinei Române. 

Traian și Maria Băsescu, la Izvoru Mureșului, de Sfânta Maria

Embed:
Ultima oră
22:37 - CS U Craiova caută antrenor de calibru: Trei nume „grele” pe lista oltenilor
22:35 - Claudiu Năsui contrazis de analiștii economici: „Din 100 de lei câștigați, românii rămân cu 34,8 lei în buzunar după plata taxelor”
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta