Trei drumuri naționale, blocate din cauza alunecărilor de teren și a ploilor torențiale

Trei drumuri naționale, blocate din cauza alunecărilor de teren și a ploilor torențiale

Trei drumuri din din judeţele Caraș-Severin, Bacău, Dâmbovița și Argeș sunt blocate, joi seară, din cauza inundaţiilor și a alunecărilor de teren, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Astfel, sunt blocate din cauza inundaţiilor și a alunecărilor de teren:

-în judeţul Argeş, DN7C (Transfăgărăşan) este închis de săptămâna trecută, la kilometrul 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru. Măsura a fost luată în urma precipitaţiilor din ultima vreme care au produs o surpare a drumului. Către Piscu Negru se poate circula pe drumul pietruit ce trece prin zona Cumpăna;

-traficul rutier pe DN61 Ghimpaţi – Găeşti (judeţul Dâmboviţa) este întrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti, ca urmare a creşterii debitului râului Argeş. Se circulă pe rute ocolitoare;

-în judeţul Caraş-Severin, din cauza unei alunecări de teren, este închisă varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

În Ialomiţa au căzut până la 40 de litri pe metrul pătrat, iar subsolurile mai multor case au fost inundate. Plouă cu găleata, iar zeci de gospodării şi sute de hectare de culturi agricole au fost înghiţite de ape. Pentru că ploaia nu se mai opreşte, oamenii sunt acum  pregătiţi să-şi părăsească chiar şi gospodariile în cazul în care va fi nevoie.

În municipiul Buzău au fost inundate în urma unei ploi torențiale mai multe străzi, zeci de subsoluri și curți, un centru de plasament și noua maternitate, încă nedată în folosință. Au fost inundate și mai multe case și curți din localitățile buzoiene Potoceni, Săpoca şi Căpăţâneşti, informează Mediafax.

Administrația Națională de meteorologie a emis joi dimineață un cod portocaliu de ploi valabil în Capitală și alte 11 județe.

Sunt sub avertizare județele Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov (inclusiv Municipiul București), Galați și Vrancea, precum și si zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Bacău.

Valabilitatea codului este de joi, ora 18:00, până vineri, la ora 06:00, cu puține șanse de prelungire.

Drumuri naționale, blocate de ploi

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_19477').select();" id="embed_text_19477" />
Ultima oră