Trei elevi și un profesor din Sectorul 4 au fost testați pozitiv cu coronavirus. Măsurile luate

Trei elevi și un profesor din Sectorul 4 au fost testați pozitiv cu coronavirus. Măsurile luate
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trei elevi și un profesor din Sectorul 4 al Capitalei au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Un al patrulea caz în rândul școlarilor a fost identificat în Sectorul 6. Asta în condițiile în care orele cu prezența fizică în clase au fost reluate luni în majoritatea unităților de învățământ din România.

Trei elevi și un profesor din Sectorul 4 au COVID-19

În Sectorul 4 din București au fost depistați pozitiv cu coronavirus trei elevi. Unul învață în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 190, un altul e în clasa I la Școala Gimnazială nr. 113, iar al treilea e elev de clasa a III-a la Școala Gimnazială nr. 79.

În aceste unități de învățământ cursurile se vor suspenda conform noului Ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății: „La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”.

De asemenea, a fost testat pozitiv și un profesor de la Școala Gimnazială nr.129.

Conform prevederilor legale în vigoare, „la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”.

Și un elev din Sectorul 6 a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2

Primul caz de infectare cu coronavirus de la redeschiderea școlilor a fost identificat în Sectorul 6. Este vorba despre un elev al școlii gimnaziare „Sfântul Andrei”. El se afla într-o clasă de 28 de școlari, din care 26 au luat parte fizic la ore. Elevii au fost la școală doar luni și marți. De ieri au rămas acasă și vor face ore online în următoarele două săptămâni.

Peste 2,4 milioane de copii au revenit la clase luni, adică 80% din numărul total al elevilor, în contextul în careepidemia de coronavirus încă e un pericol major, iar riscul de transmitere a virusului în unitățile de învățământ există.

De altfel, joi, de la ora 14.00, președintele Klaus Iohannis va avea o ședință la Palatul Cotroceni cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.