Trei zile de doliu național pentru victimele incendiului de la clubul din Capitală. Victor Ponta: Avem tot ce este nevoie asigurat în acest moment (VIDEO)

Trei zile de doliu național pentru victimele incendiului de la clubul din Capitală. Victor Ponta: Avem tot ce este nevoie asigurat în acest moment (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a ținut un moment de reculegere în ședința de Guvern după tragedia de la Clubul Colectiv, unde 27 de persoane au murit și aproape 180 de persoane au fost grav rănite, informează B1 TV.

„Înainte de a adopta hotărârea de Guvern prin care adoptăm zilele de 31 octombrie și 1 -2 noimebrie zile de doliu național în memoria celor care și-au pierdut viața, vreau să transmit din tot sufletul toată solidaritatea și fac apel către toți oamenii politici să arătăm respect victimelor și să facem să evităm astfel de tragedii”, a declarat premierul.

Ponta a precizat că intervenția echipelor de urgență a avut loc la 11 minute după primul apel la 112. Totodată, premierul a mulțumit tuturor cadrelor medicale, celor de la SMURD și pompieri care au reușit să salveze vieți.

„Avem tot ce este necesar, echipamente medicale, medicamente. Dacă mai este nevoie de ceva, vă rog anunțați. Avem vecini, prieteni care s-au oferit să ajute. Avem tot ce este nevoie asigurat în acest moment”, a mai spus prim-ministrul.

„Vreau să prezint în numele Guvernului același mesaj de solidaritate pentru cetățenii străini care au fost răniți sau și-au pierdut viața. Urmează să identificăm victimele și suntem în legătură cu țările respective. Putem asigura transportul cătra țara respectivă a cetățenilor străini”, a mai spus acesta.

Premierul a anunțat că se vor face verificări în toate cluburile din Capitală pentru a vedea dacî îndeplinesc normele de funcționare pentru că astfel de tragedii să nu se mai repete.

„Vreau să veniți cu un plan de verificare din toată țara, nu cred că acesta este primul caz. Știu că Primăria autorizează, dar vreau ca Ministerul de Interne să facă lucrul acesta, pentru că noi suntem trași la răspundere”.

Premierul Victor Ponta a adăugat că este a doua tragedie mare care se petrece, pe lângă cea din Muntenegru, dar acesta putea fi evitată.

“Este a doua oară când avem o tragedie, după incidentul din Muntenegru, dar cel de aseară putea fi evidat. Este datoria noastră a tuturor din acestă țară ca să cinstim și să arătăm respect celor care și-au pierdut viața și vreau să adoptăm cele trei zile de doliu pe teritoriu Romaniei”, a încheiat Ponta.

#DIRECT_ONE_ljo5dm#

Tags:
Ultima oră
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte
16:57 - Dacian Cioloș, fără o strategie anti-pandemie, deși continuă să invoce criza sanitară pentru a obține voturi / Ministerul Sănătății a fost la USR în fosta coaliție, însă mandatele au fost marcate de controverse