„Trei zile în surprinzătorul București”- Capitala României, lăudată de presa franceză într-un articol de excepție (FOTO)

„Trei zile în surprinzătorul București”- Capitala României, lăudată de presa franceză într-un articol de excepție (FOTO)
Foto: Le Monde

Într-un articol despre turism dedicat capitalei României, jurnaliștii de la Le Monde compară Bucureștiul cu orașe precum Praga sau Berlin. Numit micul Paris al Balcanilor, Bucureștiul nu a fost mereu farmecul Orașului Luminilor, dar datorită magazinelor tematice, al cafenelelor originale, dar și al tinerilor artiști care oferă o imagine de poveste capitalei României, acesta a devenit cu timpul, o mică copie a capitalei din Franța.

Articolul ce poartă numele „Trei zile în surprinzătorul București” vorbește că unul dintre avantajele Bucureștiului îl reprezintă faptul că este cea mai ieftină capitală europeană.

„Prima impresie pe care o lasă Bucureștiul este neliniștitoare: orașul este stăpânit de dezvoltatori și de macarale. Un adevărat oraș al Estului de după căderea Zidului. Clădirile se succed și nu se aseamănă. De-a lungul Căii Victoriei, hotelurile lanțurilor internaționale se învecinează cu biserici ortodoxe din secolele XVIII și XIX, precum frumosul edificiu dedicat Sfântului Nicolae. Clădirile neoclasice stau alături de turnuri din beton. Oricum ar fi, aceasta este cu siguranță una dintre arterele cele mai animate din oraș, străjuită de buticuri de lux”, menționează autorul articolului din „Le Monde”.

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța a remarcat acest articol al publicației franceze, având doar cuvinte de laudă.

”Bucarest, la surprenante” – un articol excelent în ziarul Le Monde despre capitala României. Autorul a stat 72 de ore în București și i-a plăcut (aproape) totul. De la Ateneul Român până la Cercul Militar, de la „bunul simț țărănesc” din Muzeul Țăranului până la Muzeul de Artă de pe Calea Victoriei, unde a fost impresionat de galeria de artă modernă românească, de la vilele Art Deco din zona Aviatorilor până la bisericile ortodoxe din secolele 18 și 19. Plus librăria Cărturești din zona Lipscani, palatul Cantacuzino, Carul cu Bere.

Departe de clișeele cu care suntem obișnuiți uneori, articolul e ca o gură de aer proaspăt, ziaristul recomandând călduros „Les vacances roumaines””, a mai comentat pe Facebook ambasadorul României.

Iată câteva dintre imaginile surpinse de autorul articolului și publicate în Le Monde.

Urmăriți B1TV.ro și pe