Tudorel Toader, întâmpinat de FURIA PROTESTATARILOR: “Vrem CONDIŢII de muncă mai bune! Nu am ieşit pe vremea asta să protestăm de bine”

Tudorel Toader, întâmpinat de FURIA PROTESTATARILOR: “Vrem CONDIŢII de muncă mai bune! Nu am ieşit pe vremea asta să protestăm de bine”

Zeci de consilieri de probaţiune s-a strâns, miercuri dimineaţa, în faţa sediului INS unde are loc prezentarea raportului de activitate al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). La acest eveniment participă şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

“Volumul de muncă este exagerat de mare. Suntem 550 de consilieri de probaţiune la un număr de 90.000 de persoane condamnate. Mai mult decât atât, preşedintele ţării a promulgat săptămâna trecută o nouă lege, care ne pune în slujba condamnaţilor, în sensul de a le întocmi rapoarte cu recomandări pe piaţa muncii. Îi aducem aminte preşedintelui că meseria de consilier de probaţiune nu are legătură cu cea de expert pe piaţa muncii”, a declarat, Crina Mocanu, preşedintele Sindicatului Naţional al Consilierilor din Serviciul de Probaţiune, potrivit Mediafax.

Principalele revendicări solicitate de consilieri vizează îmbunătățirea condițiilor salariale și a condițiilor de muncă.

“Protestăm, în primul rând, pentru salarii, pentru că de la 1 ianuarie ne-au scăzut salariile faţă de luna decembrie 2017 şi ne-au distrus cu legea asta unică de salarizare. În al doilea rând, suntem foarte puţini consilieri şi am ajuns să supraveghem câte 150 de condamnaţi fiecare, în condiţiile în care Uniunea Europeană recomandă 20 de condamnaţi de consilier”, spune Simona Gheorghiu, serviciul probaţiune Dâmboviţa.