Turiștii din România au interdicție de a intra în apa mării de două zile, din cauza valurilor mari și curenților puternici

Turiștii din România au interdicție de a intra în apa mării de două zile, din cauza valurilor mari și curenților puternici
Foto: dcnews.ro

De două zile, turiștii de pe litoralul românesc au interdicție de a intra în mare, din cauza valurilor mari și curenților puternici. Sute de salvamari patrulează pe plaje pentru a se asigura că nimeni nu intră în apă, riscându-și viața pentru o baie.

 „Încercăm să ținem turiștii pe mal, să nu îi lăsăm să intre în apă. Le explicăm că este steagul roșu arborat, ceea ce înseamnă că scăldatul în apele mării este interzis. În general reușim să îi convingem, însă unii dintre ei nu respectă aceste reguli, deși pericolul de înec este foarte mare în aceste zile cu vânt puternic și valuri foarte mari. În cazul în care unii turiști încalcă avertismentele salvamarilor, mai întâi insistăm cât putem de mult, iar în momente mai delicate cerem sprijinul Jandarmeriei și Poliției, iar atunci oamenii înțeleg și ies din apă,” a declarat coorodonatorilor salvamarilor din nordul litoralului, Gabriel Culea, citat de Mediafax.

De asemenea, acesta a spus că salvamarii au avut multe intervenții în ultimele zile, au fost multe persoane scoase din apă, fiind necesară și intervenția ambulanței de câteva ori.  

Când este arborat steagul roșu este interzis scăldatul, iar cei care încalcă această interdicție pot fi amendați de Poliție cu sume între 500 și 1000 de lei.

În zona litoralului de nord, unde acționează în jur de 170 de salvamari, nu au avut loc incidente grave în această perioadă în care este furtună pe mare, însă la Costinești și Eforie s-au înecat două persoane.