Ucrainean împuşcat de poliţiştii români după ce a fost prins încercând să intre în țară cu ţigări de contrabandă

Ucrainean împuşcat de poliţiştii români după ce a fost prins încercând să intre în țară cu ţigări de contrabandă
Foto: hellosm.ro

Poliţiştii au fost nevoiți să folosească armele din dotare pentru a reţine un cetățean ucrainean care, împreună cu o altă persoană, încerca să introducă vineri în România 1.500 de pachete de ţigări de contrabandă, potrivit Poliţiei de Frontieră. Polițiștii de frontieră de la vama Valea Vişeului au observat în apropierea frontierei cu Ucraina două persoane care transportau mai multe colete voluminoase.

Cei doi au fost somaţi să se oprească, însă infractorii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite.

Poliţiştii de frontieră români au nevoiţi să tragă mai multe focuri de avertisment, însă nici aşa suspecţii nu au rămas pe loc, unul dintre ei sărind în Tisa iar cel de-al doilea continuând să fugă. Poliţiştii au tras după acesta, rănindu-l şi reuşind într-un final să-l prindă.

Bărbatul reţinut a fi fost identificat ca fiind un cetăţean ucrainean în vârstă de 21 ani. Acestuia i s-a acordat primul ajutor şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Oraşenesc Vişeu de Sus, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Infractorul prezenta trei plăgi împuşcate la nivelul braţului drept, starea acestuia fiind stabilă.

Cel de al doilea suspect a sărit în apa râului Tisa, trecând înot pe teritoriul ucrainean.

Pe malul Tisei a fost găsită o barcă pneumatică folosită la traversarea râului şi trei cutii în care se aflau 1.500 pachete de ţigări marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Infractorul va fi cercetat pentru contrabandă şi pentru trecere ilegală a frontierei de stat, iar ţigările au fost confiscate.