Ultimele ore pe Pământ? Sfârșitul lumii, așteptat în weekend. Acum și în România! (FOTO)

Ultimele ore pe Pământ? Sfârșitul lumii, așteptat în weekend. Acum și în România! (FOTO)

Omenirea își trăiește ultimele ore pe planeta Pământ, dacă este să dăm crezare prezicerilor care circulă de câteva săptămâni. Sâmbătă, 21 mai, este ziua pentru care pastorul american Harold Camping a proclamat sfârșitul lumii, pe baza unor profeții biblice.

Pastorul ar fi descoperit mesajul biblic cu ajutorul unei analize numerologice și și-a atras rapid numeroși adepți. Unii au ajuns chiar să-și părăsească locurile de muncă și familiile pentru a pleca într-un pelerinaj prin Statele Unite anunțând sfârșitul lumii.

Apocalipsa în România

Harold Camping activează și ca prezentator la postul Family Radio, ale cărui panouri publicitare, ce prevestesc apocalipsa din 21 mai, au ajuns și în România. Mai exact, la Timișoara, conform unor fotografii care ciruclă pe Internet.

  

Pastorul și-a început analiza interpretând textul biblic din Geneză 7:4:

„În șapte zile voi trimite ploaie pe pământ timp de 40 de zile și 40 de nopți, iar în potop vor dispărea toate creaturile de pe fața pământului”.

Conform pastorului, cele șapte zile dinaintea potopului reprezintă 7.000 de ani, iar fiindcă potopul a avut loc în anul 4.990 î.Hr., cei 7.000 de ani se împlinesc în 2011.

Întreaga teorie a pastorului se bazează pe afirmația: „Pentru că pentru Dumnezeu o zi este ca o mie de ani”. Astfel, acesta a transformat cele șapte zile în 7.000 de ani.

Alte preziceri, același deznodământ

O altă previziune sumbră, apocalipsa din 2012, vine din partea civilizației Maya. Conform calendarului acestora, sfârșitul lumii ar veni pe 21 decembrie 2012.

Cercetătorii susțin că în acea perioadă activitatea solară va fi intensă iar Pământul și-ar putea schimba polii magnetici, fapt ce ar da peste cap tehnologia de pe întreaga planetă precum și sateliții ce o orbitează.

O activitate solară intensă, ce ar trimite radiații solare puternice către Pământ, corelată cu o schimbare a polilor magnetici ai planetei, ce ar slăbi scutul magnetic, ar putea avea un efect devastator.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit