Un băiat de 12 ani a ajuns de urgență la spital după ce a fost lovit de un cablu prins de trapa unui autobuz

Un băiat de 12 ani a ajuns de urgență la spital după ce a fost lovit de un cablu prins de trapa unui autobuz
foto: Provinciala

Un copil de 12 ani din Iași a fost lovit de un cablu slăbit de furtună, care s-a prins de trapa unui autobuz. În momentul în care s-a întins la maximum, cablul s-a rupt și l-a rănit pe băiat peste față, iar acesta a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral.

Acest incident s-a petrecut într-un cartier din Iași. Băiatul stătea pe trotuar și citea o carte. La un moment dat, un cablu slăbit de furtună s-a prins de un autobuz și l-a lovit pe copilul care a rămas inconștient.

„Asuferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștiență, prin lovirea accidentală cu un corp contondent. Prezintă într-adevăr mărci traumatice la nivelul capului, feței, nu-și aduce aminte ce s-a întâmplat”, a spus Tamara Solange Roșu, purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Pediatrie Iași, potrivit Digi24.

Șoferul a afirmat că nu conducea cu viteză, însă nici nu a frânat din prima întrucât nu și-a dat seama ce s-a întâmplat.

„Eram atent la trecerea de pietoni. Să nu mai sară un pieton și deodată am auzit o hâșcâială și am frânat brusc”, a mărturisit acesta.

„În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Adina Lupu.