Un bărbat de 54 de ani, la un pas de a fi ucis de un urs. Autoritățile anunță o intervenție urgentă la Harghita

Un bărbat de 54 de ani, la un pas de a fi ucis de un urs. Autoritățile anunță o intervenție urgentă la Harghita
foto: jurnalul.ro

Un nou atac al unui urs a fost înregistrat în județul Harghita. Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost victima, care a reușit să evite cel mai negru scenariu.

Bărbatul din Harghita a suferit mai multe leziuni toracice și la nivelul capului, iar în prezent se află internat în spital. Cazul a ajuns în atenția autorităților, iar Borboly Csaba, președinte al Consiliulu Județean din Harghita, a declarat că se pregătește o intervenție urgentă în zonă.

Autoritățile, gata de intervenție, la Harghita

„Sunt necesare acțiuni și măsuri definite și rapide din partea ministerului”, a declarat Borboly Csaba, care a mai precizat că în zonă există foarte mulți urși care cauzează daune materiale și care reprezintă un pericol pentru viața cetățenilor.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani, atacat de urs, a primit primele îngrijiri medicale la spitalul din Odorheiu Secuiesc, iar mai apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Vineri, 18 iunie, Barna Tanczos, ministrul Mediului și Csaba Borboly, președintele CJ Harghita, vor face vineri, ora 17:00, declarații de presă la Spitalul de Urgență din Miercurea Ciuc, în urma evenimentului violent.