Un bărbat mort ar fi zăcut aproape două ore în fața unui magazin Kaufland. Trecătorii l-au ocolit indiferenți și și-au văzut de drum

Un bărbat mort ar fi zăcut aproape două ore în fața unui magazin Kaufland. Trecătorii l-au ocolit indiferenți și și-au văzut de drum
Un copil de 3 ani a căzut de la etaj dintr-o clădire din București. Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost găsit mort în parcarea unui magazin Kaufland din municipiul Iași, acolo unde zăcea de câteva zeci de minute fără să se intereseze cineva de starea sa. Medicii ajunși la fața locului spun că decesul survenise de aproape două ore, transmite BZI.ro.

Un bărbat mort ar fi zăcut aproape două ore în fața unui magazin Kaufland din Iași

Incidentul a avut loc marți, 12 aprilie, în jurul orei 13. Trecătorii au mers nepăsători pe lângă bărbatul care zăcea întins pe jos în parcarea magazinului, însă în cele din urmă cineva s-a oprit să vadă ce se întâmplă. Martorul a sunat la 112 și a semnalat că victima este inconștientă și necooperantă, iar la fața locului și-a făcut apariția un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași.

„În primul rând, este uman să se oprească, să se apropie de persoană și să se asigure că totul este bine, iar dacă nu, să sune în cel mai scurt timp la numărul unic de urgență 112. Un astfel de gest simplu și uman poate salva viața unei persoane”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Echipajul medical a constatat că bărbatul nu mai prezenta semne compatibile cu viața, astfel că a fost nevoit să declare decesul. Cel mai probabil, spun reprezentanții SAJ, decesul survenise cu circa două ore înainte ca salvatorii să sosească la fața locului.

Deși martorii care au sunat într-un final la 112 susțin că ar fi vorba despre un om al străzii, surse din cadrul anchetei au spus că persoana respectivă ar fi un ieșean în vârstă de 53 de ani, care locuia în zona Niculina din municipiul Iași.

Bărbatul nu avea niciun act de identitate la el, dar oamenii legii au reușit să îl identifice.

„Pe data de 12 aprilie 2022, un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Judeșean Iași a fost solicitat prin apel la numărul unic de urgență la centrul comercial Kaufland din zona Podu de Piatră, din Municipiul Iași. Un martor a solicitat un echipaj medical pentru o persoană de sex masculin ce zăcea inconștientă în fața supermarketului. Ajunși la fața locului, medicii au constat că bărbatul era decedat de aproximativ două ore”, a precizat Angelica Hristea, director medical Serviciul de Ambulanță Județean Iași.

Urmăriți B1TV.ro și pe