Un bucureștean se plimba cu MOAȘTELE a peste 30 de SFINȚI în rucsac. Explicația bărbatului este halucinantă

Un bucureștean se plimba cu MOAȘTELE a peste 30 de SFINȚI în rucsac. Explicația bărbatului este halucinantă
foto: evz.ro

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost depistat în Capitală, în zona Patriarhiei Române, cu „peste 30 de “sfinţi şi mucenici” pe post de ”moaşte””, pe care le purta pentru „simpla închinăciune”.

Polițiștii au identificat patru persoane care aveau un comportament suspect, apoi au devenit recalcitrante atunci când li s-a cerut să se legitimeze, conform Libertatea.

Peste 30 de “sfinţi şi mucenici” – pe post de ”moaşte” – au fost găsiţi în şapte cutii pe care un bărbat le avea într-un rucsac. Acesta plimba raclele prin centrul Capitalei şi, conform propriei declaraţii, le purta pentru “simpla închinăciune””, transmite Poliţia Locală a Capitalei printr-un comunicat de presă.

S.C.G. (un bărbat în vârstă de 38 de ani) a încercat, iritat, să ferească de privirile agenţilor locali un rucsac pe care îl purta cu grijă. În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înşire: o cutie cu “10 Sfinţi martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuţă cu “Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată despre care proprietarul de moaşte afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu ştie nimic. Singura sa explicaţie vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr. În total, bărbatul avea asupra sa şapte racle în care se aflau, conform declaraţiei sale, resturi şi părticele din mai bine de 30 de persoane pe care le numea sfinţi„, mai precizează Poliţia Locală.

Potrivit sursei citate, bărbatul s-ar fi încurcat ulterior în declaraţii, prezentând mai multe explicaţii : că le-a primit de la un preot din Aiud, că sunt luate de la Muntele Athos sau că i-au fost oferite de o pustnică din Munţii Rarăului.

„Bărbatul a susţinut că acestea sunt folosite pentru simpla şi rapida propriei închinăciuni. Fără a avea scop comercial – de a le vinde sau a-i atrage, contra cost, pe enoriaşi să se închine la cei 30 de “sfinţi” – resturile de oase mumificate reprezentau, conform însoţitorilor lui S.C.G. – un fel de colecţie de moaşte”,mai spun poliţiştii locali.

Verificările în acest caz vor fi făcute de Poliţia Română.

Urmăriți B1TV.ro și pe