Un centru de vaccinare direct în maşină va fi deschis în parcarea unui mall din Deva

Un centru de vaccinare direct în maşină va fi deschis în parcarea unui mall din Deva
Foto: pixabay.com

În judeţul Hunedoara va fideschisîn premieră, un centru de vaccinare în care populaţia va putea fi imunizată direct în maşină, în parcarea unui mall din municipiul Deva,potrivit G4media.

Autorităţile hunedorene au anunțat că în acest centru circuitele şi spaţiile necesare vor fi amenajate pe patru fluxuri de lucru.

„Este o idee la care lucrăm de mai multe săptămâni. Am primit acceptul pentru organizarea unui asemenea centru de vaccinare în parcarea Shopping City Deva. Acolo vom putea merge cu patru fluxuri de vaccinare”, a declarat, miercuri, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

Centrul de vaccinare va permite imunizarea ocupanţilor unui autoturism care se vor deplasa în parcarea mall-ului

Acest centru va fi deschis, cel mai probabil, din data de 24 aprilie, detalii despre cum vor fi organizate fluxurile de vaccinare urmând să fie prezentate în următoarea perioadă.

De asemenea, nu va fi nevoie de o programare prealabilă pentru vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a spus marți că se fac pregătiri în marile orașe pentru operaționalizarea centrelor de vaccinare de tip drive-through:

“În mod deosebit în marile aglomerări urbane. Sunt deja județe care sunt în faza avansată de organizare a acestor tipuri de activități. De semenea, și la nivelul Capitalei vom organiza cel puțin un astfel de centru. Detaliile vor fi prezentate când vor fi finalizate”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.