Un cetățean irakian a fost prins în vama Nădlac în timp ce încerca să treacă frontiera cu un act de identitate românesc fals

Un cetățean irakian a fost prins în vama Nădlac în timp ce încerca să treacă frontiera cu un act de identitate românesc fals
Foto: glsa.ro

Un tânăr irakian a fost prins în vama Nădlac în timp ce încerca să treacă frontiera spre Ungaria cu o carte de identitate românească falsă, informează Mediafax.

Irakianul, în vârstă de 24 de ani, se afla în mașina unui român, din Ilfov. El a prezentat un act de identitate românesc, pentru care ar fi plătit 4.700 de euro, dar care, potrivit polițiștilor de frontieră, nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond al unuia autentic.

Transportat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, alături de șoferul în vârstă de 39 de ani, irakianul, care are un permis de şedere în România, a declarat că voia să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Irakianul este acum cercetat penal în stare de libertate pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei, în timp ce șoferul român este cercetat pentru trafic de migranţi.

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele