Un chinez a fost ajutat de jandarmii bihoreni să iasă cu mașina din zăpadă, însă la câteva zile s-a aflat că automobilul fusese furat din Germania (FOTO)

Un chinez a fost ajutat de jandarmii bihoreni să iasă cu mașina din zăpadă, însă la câteva zile s-a aflat că automobilul fusese furat din Germania (FOTO)
Foto simbol: Pixabay

Jandarmii bihoreni au ajutat un cetățean de naționalitate chineză care rămăsese împotmolit în zăpădă cu un automobil de lux, însă după câteva zile s-a dovedit că mașina fusese furată din Germania, transmite Bihor Online.

Un chinez a fost ajutat de jandarmii bihoreni să iasă din zăpadă cu o mașină furată din Germania

Jandarmii bihoreni anunțau în data de 30 noiembrie, pe Facebook, că au ajutat un cetățean de naționalitate chineză care a contactat autoritățile după ce a rămas împotmolit în zăpadă cu mașina.

„In jurul orei 09:15 am fost sesizati prin numărul unic de urgență 112 ca un cetățean de naționalitate chineză are nevoie de ajutor din partea jandarmilor montani. Conform celor declarate, acesta dorea sa ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar masina i s-a defectat si nu poate preciza exact locul unde se află. Sigurul sprijin au fost coordonatele GPS care îl localizau undeva la limita dintre județul Cluj si Bihor. Cu toate ca traseul a fost îngreunat si de zăpada depusă, in jurul orei 11:30 jandarmii montani bihoreni au reușit sa ajungă la autovehiculul defect.

Foto: Facebook @ Jandarmeria Bihor

Având în vedere ca pasagerul a declarat ca este bine și nu are nevoie de îngrijiri medicale, jandarmii l-au condus la o pensiune din zona Ip Ponor, unde a fost preluat de jandarmii clujeni veniți și ei in sprijin. Popasul nu va fi de lunga durată deoarece este așteptată și o mașină de tractat astfel încât domnul L. Tong să ajungă în siguranță la destinație. Jandarmeria Bihor, siguranță pentru fiecare”, scria Jandarmeria Bihor.

Foto: Facebook @ Jandarmeria Bihor

Bărbatul a fost lăsat să plece, însă la câteva zile distanță polițiștii din Cluj aveau să îi indisponibilizeze mașina, care ar fi fost furată din Germania.

„Mașină de lux indisponibilizată de polițiști. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de tăinuire, în cadrul activităților fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în valoare de peste 70.000 de euro.

În fapt, la data de 2 decembrie a.c., în urma investigațiilor operative derulate, polițiștii de investigații criminale au identificat în orașul Huedin un autovehicul înmatriculat în Germania, care figura ca fiind sustras de pe teritoriul respectivului stat. În baza cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care ar fi utilizat autovehiculul, un cetățean chinez, în vârstă de 40 de ani, depistat în orașul Huedin și condus ulterior la unitatea de poliție. Autovehiculul în cauză a fost indisponibilizat pentru continuarea verificărilor, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire”, a precizat IPJ Cluj.

Acestea fiind spuse, jandarmii din Bihor au revenit cu explicații

„Conform procedurilor, în astfel de cazuri la găsirea persoanei în primul rând se verifică starea de sănătate și se stabilește identitatea, ceea ce s-a și făcut. Având în vedere că nu existau indicii temeinice că a săvârșit sau se pregătea să săvârșească fapte antisociale, nu a fost necesară urmarea procedurii privind verificarea autoturismului. Jandarmii au vizualizat autovehiculul concluzionând că este destinat și amenajat pentru transport persoane, deci nu a ridicat suspiciuni cu privire la posibilitatea săvârșirii de fapte antisociale specifice zonei montane.

Menționăm că informațiile puse la dispoziția publicului prin pagina de facebook a Jandarmeriei Bihor, au avut un rol preventiv pentru cei care doresc să parcurgă acest traseu, să conștientizeze riscurile la care se expun alegând un drum greu accesibil și nu foarte circulat.

Informăm încă o dată cetățenii, că atunci când setează traseul pe aplicațiile GPS, să nu aleagă pe timp de iarnă cea mai scurtă rută de la Deva la Huedin și nici de la Bulz la Beiuș, ci să urmeze drumurile naționale”, a fost reacția Jandarmeriei Bihor.