Un condamnat pentru corupție, lângă Victor Ponta, Mircea Dușa și alți oficiali din Poliție (FOTO)

Fostul preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), Florentin Scalețchi, condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă, a fost prins, miercuri, în sectorul 2 din Capitală și a fost dus în arest. 

Surprinzător, fostul președinte al OADO apare în mai multe fotografii realizate anul trecut, la deschiderea anului universitar, la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, din București, unde acesta se situează alături de premierul Victor Ponta, ministrul Mircea Dușa, dar și înalți oficiali din Poliția Română.

„Este doar o regretabilă eroare pe lista de protocol, pe care mi-o asum”, a declarat pentru B1 TV, Radu Nicolae, purtătorul de cuvânt al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

Potrivit CV-ului lui Florentin Scanlețchi, apare și o colaborare cu Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, unde a predat la Catedra de Drepturile Omului.

Florentin Scalețchi, condamnat la 6 ani de închisoare

Embed:

Scalețchi este cunoscut prin implicarea sa în diferite acțiuni favorabile unor persoane aflate în arest, pentru care făcea lobby în numele organizației pe care o conduce. Ultimul caz important în care s-a implicat a fost cel al sirianului Omar Hayssam, arestat pentru terorism. În cazul lui Hayssam, Scalețchi a intervenit pentru a-i facilita acestuia mutarea într-o celula cu deținuți de aceeași religie.

Scalețchi a fost condamnat la moarte pe vremea lui Ceaușescu pentru că, în calitate de comandant de navă, a încercat să fugă din tară cu tot cu vas.

Scalețchi, condamnat pentru corupție, lângă mai marii Poliției

Embed: