Un consilier din MAI şi-a dat demisia în urma unor acuzaţii formulate la adresa sa în dosarul Referendumul, în care este implicat Liviu Dragnea

Un consilier din MAI şi-a dat demisia în urma unor acuzaţii formulate la adresa sa în dosarul Referendumul, în care este implicat Liviu Dragnea

Samuel Calotă, consilier al unui secretar de stat din MAI, și-a dat demisia după ce un martor din dosarul „Referendumul” a declarat că i-a oferit bani pentru a-și retrage denunțul împotriva președintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Acesta a fost acuzat de președintele unei secţii de votare din Alexandria, Romică Parpalea, că i-a oferit suma de 100.000 de euro pentru a-şi retrage denunţul împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului, informează Mediafax.

 ”Am vrut sa merg în faţa Ambasadei americane, să intru în greva foamei. Nu ştiţi la ce presiuni am fost supus. Telefoane de ameninţare cu număr ascuns şi, după toată tevatura, a intervenit prin cineva prin care ne cunoşteam de mult timp. Acea persoană e consilierul personal al ministrului de Interne, Samuel Calota, care, la dumnealui în casă, cu presiune, m-a pus să scriu. Prima data m-a dezbrăcat, să vadă dacă am aparatură de ascultat de la DNA. (…) Domnul Calotă mi-a zis: ‘Romică, vin cu o propunere de la Dragnea: îţi închidem dosarul’. I-am zis: ‘şefu, nu am nimic aici, dacă ei mi-au fabricat un dosar!’. Mi-a zis: ‘vă închidem dosarul şi vă dăm suma de 100.000 de euro ca să vă retrageţi denunţul împotriva lui Dragnea’. Calotă vorbea cu avocatul domnului Dragnea”, a declarat Romică Parpalea.

Liviu Dragnea a fost luni dimineața la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru primul termen al apelului din dosarul „Referendumul, însă procesul a fost amânat pentru 23 noiembrie.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat, în 15 mai, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Procurorii DNA susțin că pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare pe care Liviu Dragea a primit-o în dosarul „Referendumul” este una simbolică în raport cu gravitatea infracțiunii săvârșite, iar pedeapsa a fost greșit individualizată. (Detalii AICI)