Un delfin a eșuat pe o plajă din Eforie Nord, din cauza valurilor puternice din ultimele zile

Un delfin a eșuat pe o plajă din Eforie Nord, din cauza valurilor puternice din ultimele zile

Un delfin şi-a găsit sfârşitul în valurile puternice create de furtunile de pe mare. S-a întâmplat la Eforie Sud. Localnicii aflaţi în zonă au încercat să salveze mamiferul, în zadar însă. Delfinul a fost grav rănit de valuri şi, spun specialiştii, avea şi probleme de sănătate.

Când l-au văzut că se apropie de mal, oamenii au încercat să îl împingă spre larg, însă mamiferul rănit nu a făcut faţă valurilor puternice.

Slăbit de puteri, delfinul revedea de fiecare dată la mal. În lupta pentru supravieţuire mamiferul a fost grav rănit.

Localnicii au apelat la ajutorul specialiştilor.

 „Am fost anunţat că este un delfin în derivă, e aproape de mal, am venit, am intervenit, am încercat să-l resuscităm, cum se spune, să-l scoatem la mal, să-i dăm drumul de câteva ori, dar fără niciun succes”, a declarat Vasile Balmoș, vicepreședinte AJVPS.

Specialiştii avertizează că, din cauza furtunilor de pe mare, este posibil ca în următoarea perioadă să crească numărul delfinilor eşuaţi la mal.

„Cu siguranţă eşuări ale delfinilor morţi vor mai exista în această perioadă pentru că tot ceea ce moare în larg sau mai la nord sunt împinse în momentul de faţă, vântul fiind dominant dinspre nord-est”, a declarat biologul marin Răzvan Popescu.

Potrivit specialistilor, peste 90 de delfini și-au găsit sfărșitul de la începutul anului și până în prezent pe litoralul românesc. De cele mai multe ori a fost mamiferele au fost prinse accidental în plasele de pescuit montate ilegal de către braconieri.