Un hotel elvețian cu zero stele oferă nopți nedormite pentru a medita la crizele mondiale

Un hotel elvețian cu zero stele oferă nopți nedormite pentru a medita la crizele mondiale
Hotel cu zero stele sub cerul liber, sursă foto: captură YT

Frații Riklin, artiști elvețieni, și-au amenajat hotelul cu zero stele pe marginea unui drum, lângă o benzinărie din satul Saillon, în cantonul Valais din sudul Elveției. Intenția este de a-i face pe oaspeți să se gândească la problemele mondiale și de a-i inspira să producă o schimbare.

La hotelul de zero stele nu dormi ci te gândești cum să salvezi lumea

„Nu am putut să dorm” și „camera mea era prea zgomotoasă” pot fi genul de reproșuri de care hotelierii obișnuiți se tem, dar pentru frații Riklin ele sunt chiar scopul instalației artistice „hotel de zero stele”.
Camera de hotel a artiștilor elvețieni este, în esență, un pat dublu pe o platformă, cu două noptiere pe care sunt veioze.

Nu există pereți, tavan sau uși care să ofere intimitate sau adăpost. Intenția este de a-i face pe oaspeți să se gândească la problemele și crizele din lume și de a-i inspira să schimbe lumea. „Dormitul nu este important”, a spus Frank Riklin. „Mai important este să reflectăm asupra situației actuale a lumii. Să te cazezi aici înseamnă să faci o declarație despre necesitatea unor schimbări urgente în societate.”

Oaspeții sunt invitați să se gândească la subiecte precum schimbările climatice, războiul și căutarea nesfârșită a umanității pentru perfecțiune și daunele pe care le provoacă planetei.
Apartamentele, care sunt dotate cu servicii incluse care oferă băuturi și mic dejun, vor fi disponibile între 1 iulie și 18 septembrie. Prețul pentru o noapte de somn imperfectă este de 337 de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe