Un localnic din Suceava a fost mușcat de o viperă într-o zonă montană. Șeful Salvamont Suceava: „Se află la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, la secția ATI” / Recomandări pentru turiști (VIDEO)

Un localnic din Suceava a fost mușcat de o viperă într-o zonă montană. Șeful Salvamont Suceava: „Se află la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, la secția ATI” / Recomandări pentru turiști (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Un localnic din județul Suceava a fost mușcat de o viperă, vineri, într-o zonă montană greu accesibilă. persoana respectivă se află la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, la secția ATI, unde i s-a administrat serul antiviperin și am înțeles că a răspuns pozitiv”, a precizat șeful Salvamont Suceava, Raia Voicu, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Șeful Salvamont Suceava, precizări pe B1 TV despre cazul localnicului care a fost mușcat de viperă

Referitor la intervenție, oficialul a precizat: „Noi, echipa Salvamont Suceava, am fost solicitați ca echipă de sprijin în vederea transportului unei persoane mușcate de vipere, din zona comunei Sadova. Distanța de la ambulanță până la victimă a fost în jur de 4,5 – 5 kilometri, iar accesul a fost destul de dificil, dar am reușit să ajungem cu mașina din dotare. Între timp cu noi a ajuns și asistentul medical de pe ambulanță, care i-a acordat primul ajutor, a fost stabilizat, după care s-a procedat la coborârea dânsului spre ambulanță. Totul a durat în jur de circa două ore”.

„În momentul de față, persoana respectivă se află la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, la secția ATI, unde i s-a administrat serul antiviperin și am înțeles că a răspuns pozitiv. Probabil că mâine va fi mutat în altă sală”, a adăugat Raia Voicu.

Întrebat ce ar trebui să știe persoanele care vor merge la munte în aceste zile pentru a nu fi mușcate de vipere, el a explicat: „De regulă, acum viperele stau în zonele unde bate Soarele, deci unde este zonă cu stânci și chiar în poteci, pentru că acestea sunt mai deschise. Sfatul nostru este să fie echipați, mai ales cei care merg în zona montană, să fie echipați cu ghete, pantaloni lungi, nu recomandăm pantaloni scurți”.

„Am observat lucrul acesta destul de des, că în momentul în care văd să spunem o viperă, un șarpe, au tendința de a-l poza – să nu facă acest lucru, pentru că nu se știe, se întâmplă lucruri neplăcute. Pur și simplu să îl evite”, a avertizat șeful Salvamont Suceava.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`