Un maraton de vaccinare a început, luni, la Craiova. Medicul Valeriu Gheorghiță, printre cei care au administrat serul anti-COVID-19 (VIDEO)

Un maraton de vaccinare a început, luni, la Craiova. Medicul Valeriu Gheorghiță, printre cei care au administrat serul anti-COVID-19 (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA

Un maraton de vaccinare anti-COVID-19 a început, luni, la Craiova. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a opt zile, pe stadionul Ion Oblemenco, unde au fost amenajate 10 fluxuri de vaccinare.

Maraton de vaccinare anti-COVID-19 la Craiova

În cadrul maratonului de la Craiova va fi folosit serul Pfizer/BioNTech, iar oamenii se pot prezenta la vaccinare fără programare și doar cu buletinul.

În procesul de vaccinare sunt implicați voluntari, mulți dintre ei fiind studenți la medicină. Tinerii și-au propus să meargă în piețele din oraș pentru a promova maratonul, considerând nu au aflat încă suficient de mulți oameni despre această posibiliate de fi vaccinați.

De altfel, în prima oră de la startul maratonului din Craiova, doar 20 de persoane au mers să se vaccineze, potrivit Digi 24.

Și medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a mers luni dimineață la Craiova, unde a vaccinat câteva persoane.

„Sunt medic și îmi doresc să am activitate medicală în această perioadă. Îmi lipsește acest lucru”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit gds.ro.

Un maraton de vaccinare a început, luni, la Craiova. Medicul Valeriu Gheorghiță, printre cei care au administrat serul anti-COVID-19

În același timp, un maraton de vaccinare de o săptămână are loc și la Spitalul militar din Craiova.

Maratoane de vaccinare anti-COVID-19 au mai avut loc, până acum, la Timișoara și la București.

Bilanțul maratonului vaccinării din București

În Capitală, maratonul a început vineri, 7 mai, la ora 16.00, și s-a încheiat luni, 10 mai, la ora 8.00, intreval în care au fost vaccinate în total 20.360 de persoane, la cele două centre de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, unde au existat 50 de fluxuri de vaccinare.

Un alt eveniment de acest fel va avea loc în București peste trei săptămâni pentru ca persoanele care au fost vaccinate în aceste zile să primească doza de rapel.