Un milion și jumătate de romano-catolici sărbătoresc duminică Paștele: Credincioșii din țară au mers la biserică pentru a lua lumină (VIDEO)

Un milion și jumătate de romano-catolici sărbătoresc duminică Paștele: Credincioșii din țară au mers la biserică pentru a lua lumină (VIDEO)
Foto: Captură video

Un milion şi jumătate de romano-catolici sărbătoresc astăzi Paştele. Mii de credincioşi din toată ţara au mers la Biserică în această noapte pentru a lua Lumina.

La Catedrala Sf. Iosif din București, credincioșii s-au adunat sa asculte liturghia oficiată de Arhiepiscopul Ioan Robu. La Timişoara, sluja a fost ţinută în patru limbi.

Klaus Iohannis, şi soţia sa, Carmen, au mers la slujba pascală de la Sibiu, la Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare. Cuplul prezidenţial a ajuns la ora ajuns la ora 21.00 și a preferat să intre pe uşa secundară a bisericii, dinspre Piaţa Mică, pentru a evita jurnaliştii.

La Dej, Peste 4.000 de credinciosi , reformati, romano-catolici si evanghelici au sărbători Invierea Domnului. Aproape de mierzul nopţii, credincioşii au ieşit în curtea bisericii Mănăstirii Franciscane şi au înconjurat de 3 ori zona Parcului Mic din oraş.

Un milion și jumătate de romano-catolici sărbătoresc duminică Paștele

#DIRECT_ONE_6xocwx#

Învierea Domnului a fost celebrată şi la Timişoara acolo unde credincioşii au mers la Domul din Piaţa unirii. Slujba a fost oficiata de episcopul de Timisoara, Martin Roos, care mai intai a sfintit Lumina, apoi preotii au dus-o in biserica pentru a fi impartita omanilor.

Ca în fiecare an, liturghia s+a ţinut în 4 limbi, romana, maghiara, germana si latina.

Sărbătoarea pasacală a catolicilor a ajuns şi la Lugoj. Credincioşii s-au adunat în curtea Parohiei Romano-Catolice din oraş. Imediat dupa miezul noptii, oamenii au pornit intr-o procesiune cu lumanari aprinse, pe care le-au dus apoi acasa.

Ultima oră
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)