Un nou caz de plagiat pe numele Ecaterinei Andronescu: Ministrul e acuzat de multiple încălcări ale dreptului de autor în 3 lucrări

Un nou caz de plagiat pe numele Ecaterinei Andronescu: Ministrul e acuzat de multiple încălcări ale dreptului de autor în 3 lucrări

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, revine în centrul atenției și din nou într-un cazul de plagiat, prezentat în premieră de Robert Turcescu în cadrul ediției de duminică a emisiunii Sub semnul întrebării.

Platforma Integru.org, care la începutul săptămânii semnala o primă acuzație de plagiat pe numele ministrului, revine, acum cu patru situații de plagiat, auto-plagiat și suspiciuni de încălcare a drepturilor de autor.

Este vorba de patru articole publicate între anii 2006-2007 care poartă, printre altele semnăturile Ecaterinei Andronescu și a lui Sorin Jinga, ambii profesori în cadrul Universității Politehnice din București. Cele patru lucrări sunt practic aceleași, cu schimbarea numelui autorului de la o lucrare la alta.

De fapt, este vorba de un articol inițial, în care numele celor doi nu apare, cu trei republicări, sub alt titlu, însă fără contribuții esențiale la conținut, la care cei doi apar în calitate de co-autori.

Articolele au apărut în două jurnale de specialitate și într-unul al Academiei Române și au fost prezentate la o conferință internatională.

Plagiatul a afost confirmat de patru experți internaționali din SUA și Marea Britanie.

În cazul de la începutul săptămânii, era vorba de o lucrare a unei doctorande a Ecaterinei Andronescu, în care o parte din informații ar fi fost preluate din munca altor oameni de știință.  (Detalii AICI) Ministrul a negat acuzațiile, într-o emisiune B1TV, susținând că este vorba de procese chimice diferite. (Detalii AICI)

Alte acuzații de plagiat pe numele lui Andronescu

Embed: