Un nou culoar „sudic” de transport arme spre Ucraina ar trece prin portul Constanța. Tren CFR cu blindate americane(VIDEO)

Un nou culoar sudic de transport arme spre Ucraina ar trece prin portul Constanța. Tren CFR cu blindate americane(VIDEO)
foto: captura Twitter

Statele Unite au trimis către Ucraina un lot de echipamente militare, compus din 37 de transportoare blindate.

Livrarea se realizează printr-o nouă linie de sprijin logistic – „coridorul sudic – de aprovizionare cu arme care trece şi prin România, mai precis prin portul Constanța – menționează Defense Romania.

Această rută prin România ar fi cu mult mai scurtă decât ruta maritimă prin porturile poloneze de la Marea Baltică, precizează analiştii militari ucraineni ai DefenseExpress: după descărcare, armele pot ajunge în Ucraina în câteva ore, atât pe calea ferată, cât și rutieră.

Un alt lot de 250 transportoare blindate M1117, al căror transfer a fost anunțat public de Pentagon la 4 noiembrie ca parte a unui pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari, se îndreaptă către Ucraina.

Blindate americane, de la Constanța, spre linia frontului

Pe reţele de socializare a fost postată o înregistrare video cu un tren CFR care transporta transportoare blindate M1117 din portul Constanța către Ucraina.

Materialul video cu livrarea acestor peste 37 de transportoare blindate M1117, care au fost livrate în portul Constanța, s-a răspândit pe internet și, dacă informația este adevărată, acest lucru înseamnă că funcţionează un nou coridor de transport sudic, în același timp un coridor maritim, care extinde semnificativ capacitățile logistice de transfer de arme către Ucraina,  în special pentru echipamente militare grele și pentru volume mari de tehnica militară – menționează publicația citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe