Un nou cutremur de 5,8 s-a produs la nord de Tokyo

Un nou cutremur de 5,8 s-a produs la nord de Tokyo
Foto: inquisitr.com

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8  pe scara Richter a avut loc sâmbătă dimineaţă în apropiere de Tokyo, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), citat de AFP. Epicentrul seismului a fost localizat în partea de sud a prefecturii Ibaraki, la circa 80 de kilometri nord de capitală, în timp ce hipocentrul a fost localizat la 20 de kilometri adâncime, la 70 de kilometri de Tokyo.

Potrivit agenţiei, cutremurul nu a fost o replică a seismului cu magnitudinea 9 care a lovit nord-estul Japoniei în urma cu mai bine de o lună. 

În urma cutremurului nu au fost semnalate victime sau pagube.

Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul centralei nucleare avariate Fukushim, a dat asigurări că seismul nu a întrerupt alimentarea cu apă a reactoarelor, pentru a evita încălzirea exccesivă a combustibilului.

Peste 400 de replici cu magnitudinea peste 5 sa-u produs în arhipelagul nipon după dezastrul de la 11 martie, care a provocat moartea sau dispariţia a peste 28.000 de persoane.

Vineri, Agenţia pentru Siguranţă Nucleară japoneză a ordonat celor nouă companii de electricitate care gestionează reactoare nucleare în arhipelag să consolideze măsurile anti-seism şi anti-tsunami.

Un nou cutremur în Japonia