Un nou focar de coronavirus în România: Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Sibiu au fost testate pozitiv

Un nou focar de coronavirus în România: Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Sibiu au fost testate pozitiv
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

Direcția de Sănătate Publică (DSP)Sibiu a declarat în cursul zilei de marțu un nou focar de coronavirus la Secţia de Hematologie a Spitalului Judeţean Sibiu, unde au fost confirnare deja 14 cazuri, 10 la pacienţi şi 4 la cadre medicale.

Focar de coronavirus în Secţia Hematologie a Spitalului Judeţean Sibiu

Conform informaţiilor furnizate de DSP, pe lista cu persoane testate pozitivCovid-19 sunt patru medici și zece pacienți.

”În urma datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul secţiei de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecţie care în prezent are un număr de 10 cazuri pozitive din rândul pacienţilor şi 4 membrii ai personalului medical. Cei 4 membri ai personalului medical au fost confirmaţi pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale care au fost contacte cu primii 5 pacienţi pozitivi”, a transmis, marți, Prefectura Sibiu.

Conform sursei anterior citate, restul pacienţilor testați pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 au făcut parte din contacţii primilor 5 pacienţi pozitivi.

”În ceea ce priveşte măsurile luate, s-a efectuat o dezinfecţie terminală în cadrul secţiei de Hematologie, s-a efectuat mai riguros triajul epidemiologic la intrarea in tură a cadrelor medicale şi s-a pus în aplicare şi pentru personalul secţiei, procedurile planului de prevenirea a infecţiilor COVID-19 din SCJU Sibiu şi purtarea EPP complet în toate spaţiile în care se află pacienţi non Covid – (uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuşi şi halat de supra protecţie)”, a mai transmis Prefctura Sibiu.

Coronavirus în Sibiu

De la debutul crizei sanitare și până în momentul de față, în județul Sibiu au fost confirmate 3.639 de cazuri de infectare.

În momentul de față,în județul Sibiusunt active un număr de 782 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,distribuite conform tabelului de mai jos pe raza Unităților Administrativ Teritoriale ale județului Sibiu.

De asemenea, pe lângă cele 782 cazuri active, în municipiul Sibiu alte 10 persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, care deși nu au domiciliu pe raza județului Sibiu, s-au infectat și sunt internate în județ.

Ultima oră
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)