Un nou sortiment de înghețată retras de la vânzare: Are conținut de oxid de etilenă peste limitele premise

Un nou sortiment de înghețată retras de la vânzare: Are conținut de oxid de etilenă peste limitele premise

Noi sortimente de înghetață au fost retrase de pe rafturile magazinelor.  Sunt vizate de această măsură mai multe sortimente din înghețata ”La strada” de căpșuni. Acestea au fost liminate de pe rafturile Auchan, Cora și Carrefour. Toate produsele retrase urmeaza a fi distruse.

Potrivit ANSVSA, unul dintre stabilizatorii folosiți are conținut de oxid de etilenă peste limitele premise.

”Vă informăm că Macromex recheamă produsele de înghețată «La Strada Căpșune».  Compania Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de înghețată La Strada, produsă în Franța, a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al căror conținut de oxid de etilenă depășește limitele premise de reglementările în vigoare.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse La Strada.

Stabilizatorii pe baza de plante folosiți în producerea înghețatei La Strada sunt folosiți în cantități extrem de mici în produsele finite, astfel încât considerăm că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor”, se arată în informarea postată pe site-ul ANSVSA.

Considerand  ca  sanatatea  consumatorilor  este  cea  mai  importanta,  Mega  Image  solicita  clientilor sa NU consume produsele cu loturile sus mentionate si roaga cu amabilitate sa le  distruga  sau  sa le  returneze la punctul de vanzare din care  s‐a achizitionat produsul. Este  necesara prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugati sa returneze produsul cu datele mentionate mai sus pana la data  de 17.08.2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe