Un alt vin românesc a fost inclus pe lista de licori protejate din Uniunea Europeană

Un alt vin românesc a fost inclus pe lista de licori protejate din Uniunea Europeană

Un nou vin românesc va fi introdus pe lista denumirilor de origine protejată (DOP), potrivit unei decizii a Comisiei Europene de miercuri.

Vinul „Însurăţei“ este produs în podgoria ecologică cu acelaşi nume din judeţul Brăila. Acesta se va alătura celorlalte 38 de vinuri certificate cu DOP din Uniunea Europeană.

Astfel, numărul vinurilor româneşti protejate la nivelul UE, fie că este vorba de licori din categoria denumirilor de origine protejată, a certificărilor de indicaţie geografică protejată sau a celor de indicaţie geografică, va ajunge la 52.

Podgoria Însurăţei este o importantă podgorie ecologică, al cărei vin poate fi comercializat drept vin organic. Aceasta se află în regiunea Bărăganului şi produce vinuri albe, roşii şi rosé, potrivit Adevărul.

Vinurile produse sub denumirea „Însurăţei“ pot fi albe, roşii sau rosé. Strugurii trebuie cultivaţi numai din această regiune din sud-estul României, unde este produs şi vinul.

Podgoria Însurăţei, situată în regiunea Bărăganului, datează din vechime, iar în prezent, după mai multe investiţii cu fonduri europene, a devenit o importantă podgorie ecologică.