Un polițist din Fieni a fost reținut după ce și-a însușit peste 21.000 lei din amenzi

Un polițist din Fieni a fost reținut după ce și-a însușit peste 21.000 lei din amenzi
Foto: ziarulring.ro

Un polițist din cadrul IPJ Dâmboviţa – Poliţia oraşului Fieni a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce a întocmit mai procese verbale pe care nu le-a înregistrat în evidenţele Poliţiei şi şi-a însuşit peste 21.000 de lei din amenzi, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Poliţistul Mihai Stănescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit ordonanţei de reţinere, există probe din care rezultă suspiciunea că, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei oraşului Fieni – Compartimentul Investigarea Fraudelor, comisarul de poliţie Mihai Stănescu a efectuat, în perioada 2012 – 2014, controale economice la mai multe persoane juridice şi fizice autorizate.

În urma acestor controale, spun anchetatorii, poliţistul a întocmit procese verbale cuprinse în mai multe carnete, dintre care două nu i-au fost predate şi apar ca fiind sustrase din evidenţa Poliţiei Fieni.

„După completare, procesele verbale nu au fost înregistrate de către comisarul Stănescu Mihai la secretariatul unităţii de poliţie menţionate, iar sumele de bani înscrise în cuprinsul documentelor ca fiind confiscate şi ridicate de la contravenienţi, în cuantum total de 21.295,03 lei, au fost însuşite de către acesta”, susţine DNA.

Polițistul urmează să fie prezentat, joi, la Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.