Un polițist ROMÂN a ajuns PRIMAR în Germania! Motivul pentru care nemții îl respectă atât de mult (FOTO)

Un polițist ROMÂN a ajuns PRIMAR în Germania! Motivul pentru care nemții îl respectă atât de mult (FOTO)
Foto: adevarul.ro

Polițistul Ştefan Guzu (47 de ani) este un român care a reuşit s-i impresioneze pe nemți și să le câştige respectul. Germanii îl apreciază atât de mult încât l-au ales să fie ales primar în Ivenack, comuna unde românul s-a stabilit în urmă cu mulţi ani. El nu a uitat însă nici de locurile natale şi reuşeşte să mobilizeze oameni şi resurse pentru a le face viaţa mai uşoară bistriţenilor.

Ştefan Guzu a încercat să rămână în Germania în 1992, pe vremea când avea 25 de ani. Înainte să se ia decizia definitivă să plece în Germania, bărbatul era angajat al Regionalei CFR Iaşi ca simplu muncitor. A cerut azil politic, însă după doi ani i s-a respins cererea şi a fost nevoit să se întoarcă în ţară.

Visul lui Ştefan încă din copilărie a fost să ajungă poliţist, iar dacă în România nu a putut să realizeze acest lucru, s-a gândit că poate reuşeşte în ţara lui de adopţie.

„Am fost 25 de străini, de şase naţionalităţi care au dat examen: turci, danezi, ruşi, o poloneză, un ucrainean şi un român. Doar cinci au reuşit să treacă de acest examen, iar după doi ani, doar eu şi un coleg rus terminam şcoala şi deveneam poliţişti cu acte“, explică Ştefan Guzu.

Românul s-a implicat în multe proiecte sociale în comuna Ivenack, unde locuieşte acum, lucru care i-a determinat pe oameni să-l propună pentru funcţia de primar. În cele din urmă, a cedat acestor solicitări şi a candidat. El a fost ales primar în 2014, cu aproape 60% din alegătorii care s-au prezentat la vot.

„Nu a ştiut nimeni ce am de gând, nici fraţii mei, nici prietenii nu mi-au cunoscut intenţiile. Abia după ce am ieşit primar le-am spus“, mărturisea, Ştefan Guzu în anul 2014 după alegerea sa ca primar, potrivitadevarul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe