Un senator și doi deputați, găsiți în stare de incompatibilitate de ANI

Un senator și doi deputați, găsiți în stare de incompatibilitate de ANI

Agenția Națională de Intergritate (ANI) i-a găsit în stare de incompatibilitate pe senatorul Șerban Mihăilescu (PSD) și deputații Istvan Antal (UDMR) și Mihai Popa (PSD), potrivit unui comunicat al agenției.

Potrivit procurorilor de integritate, Șerban Mihăilescu a deținut, în perioada 19 decembrie 2012 – 24 decembrie 2013, atât calitatea de senator, cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Istvan Antal a deținut,  în perioada 19 decembrie 2008 – 11 decembrie 2013,  atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale, în timp ce Mihai Popa ar fi avut, în perioada 20 decembrie 2012 – 09 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la două societăți comerciale.

”MIHĂILESCU PETRU ȘERBAN, ANTAL ISTVAN și POPA RADU MIHAI au încălcat, astfel, dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de senator […] deputat este incompatibilă cu:  […] funcția de administrator […] la  […] societățile comerciale”, se arată în comunicatul ANI.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Tags: